11 ani în sprijinul celor vulnerabili

0
884
Întreprinderile sociale de inserție au ca principiu de baza activarea persoanelor vulnerabile, marginalizate și excluse. Acum 11 ani, Ateliere Fără Frontiere și-a asumat această misiune în România, unde 40% din populația țării trăiește sub pragul sărăciei și este în risc de excluziune socială, unde nu există o politică publică de integrare a acestor persoane extrem de fragile. În cadrul celor 3 ateliere de inserție ale asociației reconect, remesh și ferma Bio&Co – aceste persoane își pot reconstrui viața prin muncă, urmând un parcurs de acompaniere socio-profesională care să-i ajute să recapete control asupra propriului destin. De-a lungul anilor, peste 200 de persoane defavozitare au fost angajate în inserție în atelierele AFF și peste 50% dintre acestea au avut o ieșire pozitivă, spre un loc de muncă pe piața convențională a muncii sau în forme protejate.

Schimbările din viețile acestor oameni au contribuit la îmbunătățirea multor aspecte din viețile a sute de mii de alți oameni, în special copii și tineri. Numai prin EduClick, platforma de donații de calculatoare pentru educație a asociației, prin efortul angajaților din inserție din atelierul reconect și sprijinul financiar al sponsorilor programelor ca Dăm un Byte de Ajutor și Dăm Click pe România, au fost donate peste 14.000 de calculatoare recondiționate. Această cifră reprezintă peste 10% din totalul tuturor calculatoarelor disponibile în școlile din România pentru elevii înscriși în învățământul primar și gimnazial. Practic, munca celor mai vulnerabili contribuie la recuperarea decalajului informatic dintre mediul urban și rural și oferirea de șanse în plus copiilor din mediile dezavantajate.

„Le mulțumesc tuturor partenerilor și sponsorilor programelor Ateliere Fără Frontiere. Fără ajutorul lor rezultatele noastre din acești 11 ani n-ar fi existat. Ateliere Fără Frontiere are numeroase resurse de energie, ambiție pentru schimbare, creativitate și generozitate dar avem nevoie în continuare de susținere din partea companiilor private interesate de coeziunea socială, protejarea mediului, educație și dezvoltarea zonelor defavorizate pentru a reuși să ne menținem nivelul de implicare și să fim pentru încă 11 ani alături de cei mai vulnerabili dintre români în lupta cu discriminarea, sărăcia și riscul de excluziune.” – Patrick Ouriaghli, Director General Ateliere Fără Frontiere
 
Dacă vrei să te implici, dă-ne un semn la [email protected] și:

  • Semnează un contract de colectare a DEEE-urilor cu Ateliere Fără Frontiere. Compania ta își îndeplinește astfel obligațiile legale de management al DEEE-urilor și poate contribui la dotarea cu echipamente IT recondiționate a școlilor din zonele defavorizate.
  • Plasează o comandă de genți sau sacoșe remesh și transformă deșeurile publicitare ale companiei tale în accesorii etice și utile.
  • Întreabă-ne de pachetele de sponsorizare disponibile pentru platforma EduClick și poți alege o școală (sau mai multe) dintr-o zonă defavorizată care să fie dotată cu calculatoare recondiționate în atelierul reconect.
  • Spune-ne dacă compania ta poate sprijini financiar programul Ateliere Fără Frontiere de acompaniere socio-profesională pentru inserție folosind facilitatea fiscală care îi permite să redirecționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului.
  • Redirecționează spre Ateliere Fără Frontiere 2% din impozitul tău pe venit completând formularul 230 precompletat disponibil aici.
  • Spune-ne tu ce fel de proiecte sunt importante pentru tine și ce comunități defavorizate vrei să ajuți și dă-ne șansa să-ți propunem noi un program pe care să-l finanțezi, care să implice atelierele noastre de inserție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here