Curtea de Arbitraj București, Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează joi, 13 iunie 2024, începând cu ora 9:30, conferința cu tema „Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice”. Evenimentul, desfășurat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, va avea loc în Aula Carol I (Palatul Camerei București, Str. Ion Ghica, nr. 4).
Evenimentul are loc în contextul în care, în ultimii ani, cele mai multe autorități publice locale și centrale și-au crescut volumul de achiziții publice de lucrări, de produse sau de servicii.
În cadrul conferinței ce va fi deschise de Iuliu Stocklosa, președintele CCIB, vor fi evidențiate avantajele clauzei de arbitraj în contractele de achiziție publică. Totodată, participanții vor avea oportunitatea de a afla cum se derulează și care sunt regulile de principiu ale procedurii unui arbitraj comercial (în fața Curții de Arbitraj București) și care sunt beneficiile sale. Evenimentul va crea un mediu deschis și interactiv de discuții, el adresându-se companiilor și instituțiilor care au avut sau vor avea dosare de arbitraj comercial.
Sunt invitați pentru a susține intervenții tehnice: Laura Drăghici, șef serviciu Serviciul Elaborare și Avizare Acte Normative din cadrul Direcției Reglementare, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), Mihai Precup, președinte, Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), alături de Mădălina Grecu, vicepreședinte, Curtea de Arbitraj București, Carmen Todică, vicepreşedinte, Curtea de Arbitraj Bucureşti și Cosmin Marina, vicepreședinte CCIB, responsabil cu privire la Arbitraj în cadrul CCIB.
Sunt așteptați să participe: consilieri juridici și directori juridici din companii, dar și din instituții de stat (ministere, agenții, consilii județene, primării etc); economiști și directori financiari; avocați in-house din companii; arbitri; reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sistemului financiar-bancar; reprezentanți ai curților de arbitraj de pe lângă camerele județene de comerț; reprezentanți ai camerelor de comerț bilaterale.
Subliniem că, în ultimii ani, din ce în ce mai multe companii au început să apeleze la arbitrajul comercial datorită avantajelor sale multiple, dintre care amintim: confidențialitatea (nicio persoană străină nu are acces la dosar fără acordul scris al părţilor), soluționarea rapidă, definitivă și la costuri semnificativ mai reduse decât în cazul apelării la o instanţă de drept comun.
Informații suplimentare și înscrieri: Mircea Fica, fondator, Club Antreprenor, 0732 903 216, [email protected], George Vâlcu, fondator, Ziarul Pozitiv, [email protected]. (C.Ș.)