Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/advertising-alphabet-business-communication-270637/
Inca te indoiesti de de a face cursuri de SEO? Indiferent de nivelul si statutul tau, iti prezentam 3 motive excelente pentru a te forma in SEO, fie ca este vorba de satisfacerea unui interes personal sau a unei nevoi profesionale.
Ai deja o idee mai mult sau mai putin precisa despre ce este SEO (Search Engine Optimization)? Doresti sa afli cum sa stimulezi site-urile web, astfel incat acestea sa se poata propulsa in primele rezultate ale motoarelor de cautare?
Ai toate cartile la indemana pentru a-ti dezvolta site-urile
Acesta este in mod evident principalul motiv care ii impinge pe indivizi si profesionisti sa participe la cursuri de SEO: sa invete cum sa optimizeze pozitionarea paginilor web pe motoarele de cautare.
Cursurile de SEO iti vor permite sa identifici principalii algoritmi Google si sa stapanesti principalele parghii ale referintei naturale. Cele mai bune tehnici pentru a imbunatati pozitionarea unui site web le vei invata de la un instructor profesionist. Daca ai deja un site web, poti aplica direct cele mai bune practici de referinta naturala studiate in timpul instruirii.
Daca nu ai inca unul, aceasta poate fi o ocazie de a-l crea pentru a te antrena! Cu toate acestea, in functie de nivelul tau, in special in dezvoltarea web, dar si in scrierea web, nu vei putea efectua sistematic optimizarile destinate imbunatatirii pozitionarii paginilor tale. Pe de alta parte, vei fi o sursa de propuneri pentru a sugera domenii de imbunatatiri tehnice si editoriale pentru a optimiza vizibilitatea digitala a site-urilor web.
Daca doresti cu adevarat sa castigi autonomie si sa dobandesti abilitati in domeniu, este recomandabil sa urmezi o pregatire SEO mai lunga si mai putin generala, concentrandu-te mai mult pe una dintre optimizarile esentiale ale referintarii naturale: continutul, tehnica si legaturile de retea (adesea mentionate la pur si simplu ca „popularitate”). Pe de alta parte, vei fi o sursa de propuneri pentru a sugera domenii de imbunatatiri tehnice si editoriale pentru a optimiza vizibilitatea digitala a site-urilor web.
Accesibilitatea instruirii in SEO
Exista cursuri SEO pentru toate publicurile: angajati, studenti, solicitanti de locuri de munca, manageri de afaceri, webmaster etc. Dar marele avantaj al instruirii SEO este ca nu necesita nicio premisa speciala: aproape toata lumea poate accesa.
SEO, o investitie durabila (si gratuita)!
Spre deosebire de SEA (Search Engine Advertising) care desemneaza achizitia de linkuri sponsorizate si reprezinta un buget mai mult sau mai putin important pentru companii, SEO este o practica complet gratuita.
Desigur, necesita o investitie minima pentru a putea optimiza sutele de criterii care influenteaza pozitionarea unei pagini web, dar aceste eforturi vor fi in mare masura recompensate cu rezultate durabile (cu conditia sa ramai vigilent si sa urmaresti periodic evolutiile SEO si modificarile algoritmului Google).