„Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro. Autorii – jurnalista Alina Matei si somelierul Sergiu Mihail Nedelea – realizeaza in acest volum nu doar o incursiune in „bunele” sau „mai putin bunele” practici din industria ospitalitatii de la noi: cartea reprezinta atat *o colectie de „legende urbane” demontate sau explicitate, cat si una de studii de cazuri de succes.
Sunt abordate aspecte din interactiunea cotidiana a clientului cu restaurantele (dictionar de termeni uzuali, marimea si necesitatea tips-ului, cod de bune purtari ale clientului si ospatarului, conflicte uzuale si cele mai bune cai de rezolvare ale lor, metode de gestionare si de motivare a resursei umane etc). Autorii realizeaza si o serie de interviuri exploratorii cu managerii unor „retete de succes” : de la restaurante-obiectiv turistic, precum „Caru cu Bere”, la restaurante de retea precum „La Mama” sau restaurante de familie ca „Violeta’s Vintage Kitchen”, firme specializate in catering ori restaurante de hotel.
Lansarea, desfasurata la Restaurantul Ginger din Bucuresti, s-a bucurat de o numeroasa asistenta din industria vinului si a restaurantelor din Capitala si a fost insotita de o degustare de vinuri – californiene (Gallo), spaniole (Marques de Riscal), italiene (Vino Nobile di Montepulciano Cecchi)* si australiene (Peter Lehmann) – si de digestive Underberg si Unicum, din portofoliul Heinrig Distribution scoasa la Editura Business Adviser, costa 30 lei si va fi disponibila, pentru inceput, sub forma de oferta speciala la abonamentele *(100 lei / an)* la editia tiparita a revistei Vinul.Ro, contractate prin intermediul website-ului Vinul.Ro.
Cartea scoasa la Editura Business Adviser, costa 30 lei si va fi disponibila, pentru inceput, sub forma de oferta speciala la abonamentele *(100 lei / an)* la editia tiparita a revistei Vinul.Ro, contractate prin intermediul website-ului Vinul.Ro.