Situatia lucrarilor la Corpul „F” al Spitalului de Recuperare

0
746

Consiliul Judetean Cluj se afla in etapa finala a receptiei privind terminarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a ambulatoriului Corpului „F” – Hidroterapie, al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.
Lucrarile de reabilitare si modernizare ale cladirii s-au referit in principal la:

reconsiderarea functionala a spatiilor existente prin compartimentarea adecvata nevoilor de tratament pentru a mari capacitatea de tratament – 27 de sali de tratament fiind recompartimentate in 41 de sali de tratament;
asigurarea celor mai bune conditii pentru accesul pacientilor cu dizabilitati la tratament, prin montarea unor bazine si aparate noi;
inlocuirea integrala a instalatiilor de apa, canalizare, energie termica, energie electrica si a instalatiilor de abur;
refacerea finisajelor interioare si aplicarea de solutii anti-mucegai.
De asemenea, in vederea asigurarii unor conditii moderne de tratament, in perioada imediat urmatoare Ambulatoriul corp F – Hidroterapie va fi dotat cu aparatura medicala  moderna: dezumidificator, sauna lambrisata, baie galvanica patru celulara, bazin trefla echipat cu instalatie de reciclare, incalzire si improspatare apa, aparat aer conditionat, ventilator fereastra, masa de masaj, cada de baie cu hidromasaj, cuptor incalzire cu abur pentru parafina, cuptor de incalzire namol, cu abur.
in urma realizarii lucrarilor cuprinse in cadrul proiectului se estimeaza:
reducerea timpului de asteptare pentru pacientii cu nevoi de recuperare cu cca. 50%;
cresterea capacitatii de tratament prin recompartimentarea spatiilor existente;
cresterea numarului de pacienti in ambulatoriu cu cca. 25 %;
asigurarea conditiilor moderne de tratament prin dotarea cu aparatura medicala performanta;
conditii de tratament moderne, in concordanta cu necesarul de servicii medicale al populatiei;
cresterea gradului de siguranta pentru pacienti si personalul medical din Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca si in special din cadrul Ambulatoriului corp F – Hidroterapie;
asigurarea celor mai bune conditii pentru accesul pacientilor cu dizabilitati la bazinele de tratament.
Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3, domeniul major de interventie 3.1 „Reabilitarea / modernizarea echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”. Valoarea totala a proiectului este de 5.889.256,45 lei, din care 4.206.611,75 lei finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (85 %), 643.364,15 lei finantare nerambursabila din bugetul national (13 %) si 98.979,10 lei cofinantare de la Consiliul Judetean Cluj (2 %). De asemenea, TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile este suportat tot de Consiliul Judetean Cluj si are o valoare de 841.322,35 lei.
Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea unui sistem de prevenire si tratament modern, performant, accesibil tuturor categoriilor de persoane afectate si imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala la Ambulatoriul din Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.
Beneficiari directi ai proiectului sunt atat cei 60.000 de bolnavi care se trateaza anual in Spitalul Clinic de Recuperare Cluj – Napoca, personalul medical din spital – peste 300 persoane, cat si Consiliul Judetean Cluj, care va avea sub autoritatea sa un spital modernizat. De asemenea, beneficiari indirecti ai proiectului sunt locuitorii Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest si, implicit, locuitorii judetului Cluj.  
Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca (infiintat in 1978) este singurul din Transilvania (in tara existand doar 2 spitale similare) cu profil de recuperare multidisciplinara in specialitatile cardiologie, neurologie, balneologie, chirurgie ortopedica si chirurgie plastica. Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca are, pe langa Ambulatoriul corp “F” – Hidroterapie, mai multe sectii specializate: policlinica pentru sportivi, laboratorul de radiologie si imagistica medicala, laboratorul de analize medicale, compartiment ATI, bloc operator, compartiment de prevenire si control al infectiilor nozocomiale,  laborator recuperare, medicina fizica si balneologie (baza de tratament), laborator explorari functionale cardiovasculare (implant stimulatoare cardiace, electrofiziologie).
 „Ne propunem ca prin intermediul lucrarilor de reabilitare si modernizare de la Spitalul de Recuperare sa cream conditii optime de desfasurare a actului medical, astfel incat un numar cat mai mare de pacienti din judetul Cluj si din intreaga regiune sa beneficieze de servicii medicale de inalta calitate. in acest sens, vom urmari ca, in completarea acestor lucrari care au vizat reabilitarea spatiilor existente, spitalul sa fie dotat in cel mai scurt timp posibil cu necesarul de aparatura medicala de ultima generatie”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa
07.07.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here