Lansare de carte, sub patronajul CCIB

0
730

„Desi titlul ne-ar putea duce cu gandul la o lucrare de stricta specialitate, „Biblia si metalurgia” este, totusi, o lucrare ce se adreseaza publicului larg, fiind scrisa intr-un limbaj la indemana tuturor si adresandu-se atat celor interesati de istoria biblica, cat si celor pasionati de metalurgie. Este, de fapt, o lucrare mai greu de inregimentat intr-un gen literar sau altul – nu este nici roman, nici lucrare stiintifica”,

a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) cu ocazia lansarii cartii „Biblia si metalurgia” semnata de dr. ing. Strul Moisa, inginer-sef al Departamentului de Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii „Ben-Gurion” (Israel).
La evenimentul care a avut loc in sediul istoric al Camerei bucurestene din Str. Ion Ghica nr. 4. au participat alaturi de Excelenta Sa Dan Ben Eliezer, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Israelului in Romania, dr. Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, vicepresedinte al Camerei bucurestene, reprezentanti ai mediului academic, economic, precum si mass media.
Potrivit autorului, dr. ing. Strul Moisa, cartea isi are radacinile intr-o mai veche abordare a metalurgiei si metalelor in lumea vremurilor biblice, in cadrul lucrarii Metalele si metalurgia timpurie in lumea biblica, prezentata la Conferinta de stiinta si ingineria materialelor din februarie 2005. „Biblia si metalurgia” continua, de asemenea, seria – destul de restransa – a aparitiilor editoriale care doresc sa ofere o alaturare binevenita si legitima a Bibliei cu elemente ale vietii omenirii, care au mai putin de a face cu sufletul, si mai mult cu mintea, cu eul nostru stiintific. Dupa cum sublinia autorul, dr. ing. Strul Moisa, „decorul si parfumul specific oferite de metale si metalurgie in naratiunea biblica au o contributie majora la frumusetea si intensitatea mesajului biblic.”
Evenimentul, deplin concordant cu preocuparile CCIB de a apropia lumea culturala si academica de cea economica s-a inscris in suita de manifestari cultural artistice organizate cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la inaugurarea Palatului Camerei si al Bursei. De altfel, dr. Aurel Vainer a subliniat ca: „istoria camerelor de comert din Romania si mai cu seama istoria Camerei bucurestene arata o intelegere a relatiilor care exista intre industrie, comert si cultura”.

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here