Respingerea motiunii de cenzura a fost anuntata oficial, miercuri, in plenul Parlamentului, rezultatul indicand 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 „pentru” si patru „impotriva” demersului opozitiei. Codul Muncii se considera adoptat. Motiunea de cenzura depusa de opozitie a fost respinsa, miercuri seara, de Parlament, fiind votata doar de 212 parlamentari, in conditiile in care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptata.
Potrivit anuntului oficial, la motiunea de cenzura s-au inregistrat 218 voturi, din care au fost anulate doua.
Din cele 216 voturi valabil exprimate, pentru adoptarea motiunii au votat 212 senatori si deputati, iar pentru respingerea acesteia au votat patru.
Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL si unul de la UDMR, si-au exprimat votul, cei mai multi dintre ei lasand sa se vada modul in care au introdus bilele in urne, respectiv impotriva motiunii.
Conform Constitutiei, respingerea motiunii de cenzura atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament.
in cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.
* Boc : Respingerea motiunii este o alta batalie castigata, cravata violet a adus un rezultat bun
Respingerea motiunii de cenzura in cazul Codului Muncii reprezinta o alta batalie castigata in procesul de reformare a statului, a declarat premierul Emil Boc, adaugand, zambind, ca a spus inca de la inceputul sedintei Parlamentului ca daca va purta cravata violet va obtine un rezultat bun.
Dupa anuntul privind rezultatul votului la motiune, seful Guvernului a venit in fata jurnalistilor si a afirmat zambind : „V-am spus de dimineata ca, daca e cravata violet, va fi un rezultat bun ?”.
El a adaugat ca rezultatul votului reprezinta o noua batalie castigata in procesul de reformare a statului, dupa alte legi importante promovate de Guvern.
Solicitat de jurnalisti sa comenteze intentia opozitiei de a sesiza Curtea Constitutionala in cazul proiectului de modificare a Codului Muncii, Boc a raspuns ca este dreptul opozitiei sa initieze un astfel de demers, dar ca din punctul de vedere al Guvernului nu exista niciun risc ca modificarile la Codul Muncii sa fie declarate drept neconstitutionale.
* Boc intrebat daca va demisiona: Joi am sedinta de guvern, nu intru in scenariile presei
Premierul Emil Boc a declarat ca nu doreste sa intre in „scenariile” presei privind demisia sa din postul de prim-ministru si ca personal este ocupat cu activitatea guvernamentala, joi dimineata urmand sa conduca sedinta Executivului. (Mediafax)