CCIB, membru fondator al clusterului Romanian Textile Concept

0
710
ccib-cuvant

ccib-cuvant„Implicarea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in dezvoltarea acestui cluster este fireasca si necesara avand in vedere preocuparile noastre constante in ceea ce priveste identificarea unor solutii optime si moderne pentru dezvoltarea durabila a regiunii, tinand seama de mutatiile survenite in plan economic

la nivel european, dar si global. Sunt convins ca acest cluster se va dovedi un proiect viabil pentru ca are toate „ingredientele” necesare. Ma refer atat la calitatea partenerilor, la rolul lor in cadrul clusterului si la agenda asumata de fiecare dintre acestia”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, in cadrul evenimentului de lansare a clusterului Romanian Textile Concept din Regiunea Bucuresti-Ilfov.
La ceremonia de semnare a acordului de parteneriat, care a avut loc luni, 23 mai 2011, la Palatul Camerei de Comert, au participat reprezentanti ai membrilor fondatori ai clusterului – firme producatoare de confectii textile, incaltaminte, marochinarie, accesorii; asociatii profesionale si fundatii; camere de comert; institute de cercetare; facultati; companii organizatoare de targuri si expozitii; firme de relatii publice. Evenimentul, la care au participat, de asemenea, reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), presedintii altor clustere si mass media, s-a incheiat cu o prezentare de moda, moderata de Dana Savuica, cuprinzand colectii realizate de firmele de profil membre ale clusterului.
Cresterea competitivitatii produselor textile realizate in zona Bucuresti-Ilfov prin cresterea valorii adaugate a produselor realizate in cadrul clusterului Romanian Textile Concept; crearea unor sisteme de instruire si cointeresare specifice, in vederea stabilizarii si perfectionarii fortei de munca din domeniu; atragerea si sustinerea noilor firme si a tinerilor designeri vestimentari; implementarea conceptului „Consumati produsul romanesc” sunt, potrivit documentului semnat de membrii fondatori, cateva dintre obiectivele clusterului nou-creat, condus de Sara Wechsler.
in calitate de membru fondator al clusterului, Camera bucuresteana se va implica in promovarea in tara si strainatate a colectiilor realizate de firmele membre ale Romanian Textile Concept, inclusiv prin intermediul reprezentantelor sale in strainatate, organizarea unor cursuri de instruire si pregatire atat pentru angajatii, cat si pentru managerii din sectorul textil, furnizarea de informatii de afaceri si realizarea de studii de piata in domeniul industriei usoare, sustinerea intereselor clusterului in dialogul cu autoritatile locale.
Clusterul este o platforma naturala pentru un parteneriat public-privat in care sunt reprezentate: industria, cercetarea-dezvoltarea (universitati, institute de cercetare), autoritati publice cu rol de sprijin activ al mediului de afaceri si organizatii si firme cu rol catalizator, firme de consultanta, media, publicitate. in prezent, potrivit datelor MECMA in Romania sunt infiintate 19 clustere, dintre care 14 sunt active prin implicarea in proiecte europene, alte 4 fiind in curs de formare in: aviatie, constructii navale, energii regenerabile si industria auto.
Biroul de presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here