Atmosfera de targ traditional, de vineri pana duminica (1-3 iulie, 2011), in Parcul Sebastian din Sectorul 5

0
774
Razvan-pregateste-umplutura-pentru-clatite

Razvan-pregateste-umplutura-pentru-clatiteVitel la protap, artisti vocali si dansatori vor intretine atmosfera targului de bucate traditionale ”Festin romanesc”, care va avea loc in acest week-end in Parcul Sebastian din Bucuresti, cu ocazia sarbatorii crestine dedicate Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

20 dintre cumparatorii care poarta numele acestor sfinti vor fi premiati de catre organizatori cu produse traditionale.

In preajma sarbatorilor crestine din aceasta vara, Parcul Sebastian va fi gazda unei serii de targuri de bucate traditionale de un rafinament aparte, denumite generic ”Festin romanesc”. Ele vor oferi locuitorilor Sectorului 5 – si nu numai – ocazia unei calatorii culinare deosebite, prin toate zonele tarii: din Maramures pana la Constanta, din Botosani si pana la Topoloveni.
Diversitatea si savoarea gastronomica a produselor traditionale vor fi completate de vestitele si nelipsitele licori care ”veselesc inima omului”, precum si de atmosfera de voie buna pe care o vor intretine cantecele live ale lui Ion Popa si dansurile populare ale ansamblului din Topoloveni.
Expozantii la editia din acest week-end dedicata Sf. Apostoli Petru si Pavel ii vor premia pe 20 dintre cumparatorii care poarta numele acestor sfinti! Sambata, 1 iulie, la ora 17.00, va fi organizata extragerea castigatorilor, dupa spectacolul sustinut de ansamblurile de dansuri populare din Topoloveni (Arges).
Editiile urmatoare ale targurilor ”Festin romanesc”:
de Lasatul secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria: 29-31 iulie
de Adormirea Maicii Domnului: 12-14 august
de Nasterea Maicii Domnului: 2-4 septembrie.
Ce vor putea cumpara vizitatorii?
branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);
carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti; pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;
specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;
paine si specialitati de panificatie;
miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;
magiun si dulceturi fara zahar adaugat, fara E-uri si fara conservanti de la Topoloveni;
dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;
ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);
bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele (Buzau) si palinca Tramuta de Bihor;
obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.
Pentru ca vizitarea targului sa fie pe deplin placuta, in Parcul Sebastian se vor putea servi mancaruri proaspat gatite (gratare din carne diversa, carnati si mititei), iar pentru a crea atmosfera targurilor traditionale, un vitel la protap – specialitate topoloveana – ii va atrage prin savoare si spectacol pe amatorii de mancare gustoasa.
Organizatori: Primaria Sectorului 5, Primaria Topoloveni, Sonimpex Serv Com – producatorul Magiunului de Prune Topoloveni.

Parteneri media: Click!Pofta buna!, Ziarul Bursa, Radio Bucuresti, www.Bucatarescu.ro, www.culinar.ro, www.MedicpentruTine.ro, www.einformatii.ro, www.feminis.ro.

Va asteptam cu drag, INTRAREA ESTE LIBERA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here