S-a afisat repartizarea elevilor.

0
1027
semnul-intrebarii-exclamarii

semnul-intrebarii-exclamariiRapoartele finale ale primei repartizari computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a au fost publicate pe site-ul MECTS, 191.783 de elevi dintre cei 193.894 care au depus optiuni fiind repartizati, iar 2.111 ramanand nerepartizati intrucat au completat prea putine optiuni.

Echipele de specialisti din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania au realizat repartizarea computerizata a candidatilor in liceele de stat din toata tara.

Din 193.894 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 191.783, infromeaza MECTS.

Restul de 2.111 candidati nu au putut fi repartizati deoarece au ompletat prea putine optiuni in fisa de admitere (1,09% din total). Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata in data de 22 iulie.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC, specializarile care au dominat topul preferintelor elevilor sunt Matematica – informatica de la Colegiul National „Mihai Viteazul” si Economic de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, ambele din Bucuresti.

Primele trei specializari din tara in ordinea ultimei medii de admitere sunt:

– Matematica-informatica bilingv, engleza de la Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti – 9,94

– Matematica-informatica bilingv, engleza de la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova – 9,88

– Stiinte ale naturii bilingv, engleza de la Colegiul National „Mircea cel Batran” Constanta – 9,86Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Ntional „Sfantul Sava” din Bucuresti, unde media ultimului admis a fost 9,60.

11.506 (58,14%) dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce numarul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni fost de 152.823 (79,68%). Judetele cu cei mai putini elevi nerepartizati sunt Buzau si Tulcea (cu 10, respectiv 11 elevi nerepartizati).

„Pentru ca repartizarea sa se faca in mod corect si transparent, proiectul ADLIC 2011 a fost coordonat de specialistii MECTS incepand din septembrie 2010. in cadrul proiectului a fost elaborata metodologia de desfasurare a repartizarii, apoi pe baza acesteia a fost proiectat si realizat de catre SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2011. Echipele implicate in derularea acestui proiect au gestionat eficient colectarea si afisarea rezultatelor si au depus un efort sustinut pentru a respecta termenele anuntate, metodologia si calendarul stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru Admiterea in Licee 2011”, precizeaza Ministerul Educatiei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here