Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat, joi, din funcia de consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta, la doua zile de la numirea lui, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore.
Purtatorul de cuvant al Ministerul Sanatatii a spus ca prin numirea secretarul de stat Vasile Cepoi si a subsecretarului de stat pe probleme de urgenta Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistentei medicale de Urgenta este completa.
Ciuhodaru, demis deoarece s-a laudat ca el a propus la Presedintie si Guvern numiri in ministerDoctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat din functia de consilier onorific deoarece a anuntat public ca el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi si Andrei Georgescu la Presedintie si Guvern, fara a-l avea alaturi pe ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli (UDMR).
„Faptul ca s-a laudat ca el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propusi pentru posturi de conducere in minister, la presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, l-a nemultumit profund pe ministrul Sanatatii, dar si pe lideri ai UDMR si a atras demiterea acestuia. in general, majoritatea declaratiilor publice ale acestuia dupa numirea ca si consilier onorific au deranjat atat UDMR, cat si factori din zona guvernamentala si chiar medicala”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse politice.
Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este ca acesta s-a prezentat inclusiv public drept seful celor doi medici, spunand ca acestia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemultumit chiar si pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si finul lui Traian Basescu.
„Boc a avut permanent consultari cu Ritli, iar propunerile nu au fost facute de Ciuhodaru, asa cum acesta a lasat permanent sa se inteleaga”, mai sustin sursele citate.
Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR si numit, marti, consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta, a venit, miercuri, la Guvern si i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi ca facand parte din echipa care va lucra la legea privind sanatatea si serviciile de urgenta.
Agentia MEDIAFAX a anuntat ca ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, nu a asistat la discutia dintre premierul Emil Boc si doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, in care au fost stabilite persoanele ce vor ocupa posturi de secretar de stat si subsecretar de stat in minister, el sosind la Palatul Victoria doar la sedinta de Guvern
Discutia in care s-a stabilit ca medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi vor lucra in Ministerul Sanatatii ca subsecretar de stat, respectiv ca secretar de stat a avut loc exclusiv intre Boc, Ciuhodaru si cei doi medici, fara ca ministrul de resort sa fie prezent.
Ritli a ajuns la Palatul Victoria doar cu putin inainte de inceperea sedintei de Guvern.
Reactiile negative dupa numirea lui Ciuhodaru in functia de consilier onorific nu au intarziat sa apara
Raed Arafat spunea, in conferinta de presa in care si-a anuntat demisia, ca se gandeste deja ce se va intampla cu sistemul medical de urgenta dupa ce a aflat ca Tudor Ciuhodaru, „cel care a distrus SMURD-ul la Iasi”, a fost numit consilier onorific la MS.
Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat, joi, ca regreta faptul ca noul consilier onorific in Ministerul Sanatatii, Tudor Ciuhodaru, a facut doctoratul cu el si nu l-a invatat si „bioetica”. Astarastoae a fost indrumatorul lui Tudor Ciuhodaru la doctorat. Teza de doctorat sustinuta de Ciuhodaru in 2010, in dezbatere publica, a fost „Pacientul suicidar in serviciul de urgenta”.
Vasile Astarastoae mai spunea ca regreta faptul ca seful statului, in loc sa fie moderator, a intervenit si a generat demisia lui Raed Arafat, precizand ca spera ca in locul acestuia „sa nu vina un saltimbanc, un clovn”.
si subsecretarul de stat Andrei Georgescu spunea ca va incerca sa tempereze elanul lui Tudor Ciuhodaru de a iesi continuu la TV.
Ciuhodaru: Nu ma agat de functii, am o campanie de dus, cea pentru Primaria Iasi
intrebat de corespondentul MEDIAFAX in legatura cu anuntul privind eliberarea sa din functie la doua zile de la numirea in functia de consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta, Tudor Ciuhodaru a raspuns: „Nu este nicio problema, nu ma agat de functii. Oricum, e o functie onorifica, era doar o formula…”.
Ciuhodaru a precizat ca a fost chemat intr-o „situatie de urgenta pentru a rezolva o situatie de urgenta”.
Doctorul Ciuhodaru a adaugat ca este medic si deputat si ca are de dus campania pentru Primaria Iasi, dar si ca la spital are „treaba multa”.
„Sunt medic si deputat si am o campanie de dus, cea pentru Primaria Iasi. Eu sunt acum la spital la Iasi si am treaba multa”, a mai declarat Tudor Ciuhodaru.
Tudor Ciuhodaru a fost ales in 2008 deputat de Iasi, dupa ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp dupa alegeri a demisionat din partid, acuzand neintelegeri cu liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a inscris in UNPR, insa a demisionat si din acest partid, dupa ce, in vara anului 2010, a votat motiunea de cenzura initiata de opozitie pe tema taierii salariilor cu 25 la suta. in ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a inscris in PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primaria Iasi.
Exclus in septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a inscris din nou in UNPR, anuntand ca va candida la Primaria Iasi si ca ar putea fi sustinut de mai multe partide. (Mediafax)