Facultatea de Urbanism Bucuresti lanseaza inscrierile pentru a 4a generatie de masteranzi

0
719

Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” Bucuresti, singura facultate cu acest profil acreditata la nivel national, va organiza joi, 26 iulie, concursul de admitere pentru a 4a generatie de masteranzi in domeniile: Proiectare Urbana (MPU), Peisaj si Teritoriu (MPT), Amenajarea Teritoriului si Dezvoltare Regionala (ADTR), Management Urban pentru Orase Competitive (MOC) sau Mobilitate Urbana (MMU). Inscrierile pentru concursul de admitere la aceste programe vor avea loc pe 24 si 25 iulie. Taxa aferenta sustinerii examenului de admitere este 200 lei.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a aprobat un numar de 30 de locuri pentru fiecare program de master în parte. Din totalul de candidati admisi, 2/3 din studenti vor avea finantare de la buget, iar aceasta se va stabili in functie de notele obtinute la concursul de admitere la master.

Studentii care vor fi admisi pe locurile cu taxa vor plati pentru aceste programe de master o suma anuala de 2000 lei.

Proba de concurs consta intr-un comentariu de problema prin prisma specializarii obtinute de candidat (1 sau 2 subiecte) din domeniul de incadrare a masteratului, cu particularizare pe campul de specializare al primei optiuni si pe formatia de baza a licentei obtinute de candidat. Continutul tematic si bibliografia aferenta pentru admitere, documentele necesare pentru inscriere la programele de master si regulamentul general al concursului de admitere au fost publicate pe site-ul facultatii. (http://www.uauim.ro/facultati/urbanism/)
„Am initiat aceste programe de master deoarece Romania are mare nevoie de specialisti in acest domeniu, specialisti care pot imbunati calitatea vietii urbane pentru locuitorii acestei tari, bulversati acum de procesul de tranzitie de la comunism la capitalism si de haosul urbanistic si arhitectural in care traiesc in acest moment. Sunt foarte fericita sa vad ca nu doar tinerii arhitecti sau urbanisti au inteles aceasta initiativa si sunt dornici sa schimbe tiparele, sa imbunatateasca mediul in care traim si sa construiasca o lume mai buna pentru generatiile viitoare, indiferent de facultatea absolvita inainte de aceste programe de master. Ne dorim sa incurajam cat mai multi economisti, avocati, jurnalisti sau medici sa urmeze aceste cursuri si sa isi aduca aportul in dezvoltarea armonioasa a spatiului in care traim. Fiecare poate veni cu perspective si cunostiinte din specializarile anterioare care sa aduca un suflu nou si abordari inovative in acest domeniu.” conf. dr. arh. Cerasella Craciun, Coordonator Sectia Amenajarea si Planificarea Peisajului, Director Master Peisaj si Teritoriu, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti.

Media generală minimă de admitere pentru anul I la aceste programele de master este 6 (sase).

Media generală de admitere se calculează ca medie ponderată a notelor obţinute la proba examenului de admitere (80%), media de scolaritate la licenta(10%) si nota obtinuta la examenul de licenta(10%).

Toate programele de master se vor desfasura pe parcursul a 16 ore de activitati programate saptamanal, in 4 semestre a cate 14 saptamani fiecare, la care se adauga saptamanile rezervate evaluarilor. Numarul total de credite se repartizeaza in mod egal celor 4 semestre, fiind aferente atat activitatilor de program, cat si activitatilor de studiu individual.

Facultatea de Urbanism a fost înfiintata în anul 1997 in cadrul Institutului devenit astazi Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Bucureti si este singura institutie de invatamant superior care pregateste urbanisti, profesie nou apărută in Romania.
Este reprezentata la nivel European prin apartenenta la AESOP – Association of European Schools of Urban Planning şi REA – Reseau des Ecoles d’Architecture, Urbanisme et Paysage de la France, Europe Centrale et Orientale.

Absolventii Facultatii de Urbanism sunt pregatiti pentru a se integra in colective de cercetare-proiectare sau in administratie implicandu-se in solutionarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here