CASA PANCIU ESTE ALEASA DREPT VINUL DIPLOMATILOR PENTRU ANUL 2014

0
1099

Vinul romanesc este considerat unul din elementele principale de identitate ale Romaniei in lume.

Prin calitate si renume, vinul din Romania ocupa unul din locurile fruntase in economie, ca un produs de export si de recunoastere nationala.

Pentru a sprijini promovarea vinului romanesc si pentru a oferi noi posibilitati de recunoastere internationala pentru producatorii romani, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica organizeaza anual o competitie a celor mai impresionante vinuri din tara noastra, alegand la final cel mai bun vin: Vinul Diplomatilor.

In data de 18 decembrie 2013 comisia diplomatilor si-a anuntat decizia: pentru anul 2014 aceasta onoare deosebita, de a fi considerat cel mai bun vin al Romaniei, a revenit vinurilor produse de Casa Panciu.
Casa Panciu a introdus in concurs o larga gama de vinuri, printre care amintim excelentele: Sauvignon Blanc, Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Babeasca Neagra sau vinuri din gama Sagio, maturate cel putin 12 luni in baricuri de diverse origini (franceza, americana sau romanesca), si imbogatite cu arome complexe, de cafea, ciocolata sau vanilie etc.

Vinurile de la Casa Panciu au starnit entuziasmul comisiei de diplomati, reprezentand trei continente ( cate trei diplomati din Asia, Africa si Europa, ce provin din principalele piete de desfacere a produselor vini-viticole romanesti).

Cel mai bun vin fiind considerat cupajul de Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, iar la capitolul cel mai bun vin spumant, sufragiile s-au indreptat spre Muscat Ottonel.

Casa Panciu a reusit sa cucereasca asistenta nu doar prin varietatea sortimentelor de vin prezentate, dar si prin caracteristicile deosebite ale vinurilor spumante prezentate.

Prin aroma, tarie, culoare, calitati organo-leptice si profunzimea vinurilor, oferite pentru degustare, Casa Panciu a reusit sa demonstreze diplomatilor ca vinul romanesc, din regiunea Vrancea, nu si-a scris ultima pagina si nici nu si-a spus ultimul cuvant.

Vinul diplomatilor, titlul corespunzator celui mai bun vin romanesc al anului, aduce nu doar recunoastere interna si internationala producatorilor, dar va fi si oferit ca element de protocol si de recunoastere a imaginii Romaniei, in toate delegatiile internationale din anul 2014.

Delegatiile straine ce vor sosi in tara noastra vor putea sa guste magia vinului romanesc, prin produsele Casa Panciu, iar in toate delegatiile internationale noi vom aduce produse de la Casa Panciu, ca semn al inaltei calitati a vinului romanesc pe toate meridianele globului, a declarat Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Totodata nu pot decat sa il felicit pe dl. Daniel Guzu, Directorul de la Casa Panciu, pentru inalta calitate a produselor sale, produse care au cucerit atentia diplomatilor straini, produse care au reusit sa se impuna ca fiind vinul anului 2014, vinul diplomatilor, si care vor reprezenta imaginea vinului din Romania timp de un an.

Este aceasta o remarcabila realizare, bazata pe eforturile echipei de profesionisti in vinificatie de la Casa Panciu, care au reusit sa readuca zona Vrancea in topul producatorilor de vin din tara noastra.

Casa Panciu produce peste 20 de sortimente de vinuri linistite si spumante, de o calitate deosebita, beneficiind de cadrul natural deosebit al ariei Tifesti, zona cu o indelungata expunere solara, cu un pamant de cea mai buna calitate, ne-epuizat de agricultura intensiva, fara chimicale si fara tratamente agresive.

Casa Panciu este inima si sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 de hectare situate la tifesti, in podgoria Panciu, cultivate cu soiuri frantuzesti precum Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel si Cabernet Sauvignon, dar mai ales cu cele mai renumite si iubite soiuri romanesti de Feteasca Alba sau Regala, Sarba, Babeasca Neagra si Feteasca Neagra.

Din 2009, munca grea si dedicata din podgorie se fructifica prin prezenta pe piata a vinurilor Casa Panciu, vinuri cu un continut minim de sulfiti.

Vinurile obtinute la poalele muntilor Vrancei au un caracter vioi si neastamparat, precum acest pamant framantat, aflat la imbinarea placilor tectonice.

In plus Casa Panciu beneficiaza de o indelungata recunoastere internationala de care se bucura produsele zonei Panciu, zona cu renume solid, bine stabilit pe pietele de gen din intreaga lume. (Prof. dr.Anton Caragea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here