Directorul general Tradeville, Mihaela Biciu: „Piata de capital locala are perspective frumoase”

0
934

Recent, Bursa de Valori Bucuresti a devenit bursa de valori partenera a initiativei Organizatiei Natiunilor Unite – Sustainable Stock Exchanges (SEE). Initiativa SEE a fost lansata de Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, in anul 2009.

Aceasta este o platforma de invatare “peer-to-peer”, pentru a explora modul in care bursele – in colaborare cu investitorii, reglementatorii și companiile – pot intari transparenta corporativa (și in cele din urma, performata) in privinta chestiunilor legate de mediu, de probleme sociale și de guvernanta, dar și cum pot incuraja investitiile durabile.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este al 19-lea membru care s-a alaturat acestei initiative globale și a patra bursa europeana, alaturi de Deutsche Borse, London Stock Exchange și Warsaw Stock Exchange.

Participarea BVB la acest proiect marcheaza angajamentul Bursei pentru crearea unui mediu durabil, dar nu doar pentru companiile listate, ci și pentru investitori.

Am intrebat-o pe Mihaela Biciu (foto), director general al companiei de brokeraj Tradeville, cum caractezozeaza piata româneasca de capital in acest moment si in perspectiva.

– Cred ca, in acest moment, piata de capital locala se afla intr-un punct bun si mai ales are perspective frumoase. indeplineste deja criteriile calitative pentru trecerea la statutul de „piata emergenta”, iar – dintre cele cantitative – mai ramane de atins doar criteriul privind nivelul de lichiditate. De altfel, in ultimul an, au fost realizate diverse schimbari benefice, atât in ceea ce priveste legislatia, cât si in proiectele derulate de autoritati, cum a fost lansarea Platformei AeRO, care deja a atras câteva companii interesate.

In perspectiva, peste cinci ani – sa zicem – vom avea multe companii listate din mediul privat, care vor veni pe bursa atât pentru finantare, cât si pentru plusul de incredere pe care il vor avea in ochii investitorilor si a clientilor.

De asemenea, ne asteptam la o crestere substantiala a numarului de investitori de retail, multi dintre acestia venind din rândul celor care acum economisesc in depozite bancare.

Iar, in acest sens, vedem deja ca se fac pasi importanti, mai ales in sensul unor eforturi sporite de educare financiara a publicului, dar si printr-un contact direct cu potentialii emitenti si investitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here