Proiectul “STArS – Stagii de practica pentru studenti” – noi orizonturi pentru tinerii absolventi

0
970

La hotelul Novotel City Center, miercuri, 09.12.2015, la ora 15:00 a avut loc conferința de închidere a Proiectului “STArS – Stagii de practica pentru studenti”, in prezenta a peste 60 de invitati.

Se dezbate tot mai puternic faptul ca studentii invatamantului superior se confrunta cu un decalaj intre informatia din curriculum-ul academic si realitatea din piata muncii, in fapt cerintele angajatorilor, rezultand astfel un obstacol in procesul de insertie al proaspetilor absolventi pe piata muncii. Acest aspect a stat la baza proiectului nostru si a fost cauza pentru care S.C. Libro Events S.R.L. si Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” au decis sa vina in sprijinul tinerilor studenti prin derularea proiectului „STArS – Stagii de practica pentru studenti”.

Conferinta de închidere a proiectului a vizat prezentarea beneficiilor si a necesitatii implementarii unui astfel de proiect, pentru a ajuta si a sustine tinerii aspiranti in implinirea obiectivelor profesionale. Evenimentul s-a desfasurat sub forma unei discutii interactive, in cadrul careia initiatorii proiectului si studentii participanti au impartasit experienta de care au avut parte pe durata stagiului de practica.

Ana Maria Stancescu – managerul proiectului – a declarat ca initiativa acestui proiect a facilitat si a deschis noi orizonturi pentru tinerii viitori angajati: ”STArS este un proiect care investeste in oamenii talentati si dornici sa isi indeplineasca propriile aspiratii profesionale. STArS ajuta investitia reciproca, iar faptul ca ne-am dus la bun sfarsit aceasta intiativa semnifica mai mult decat indeplinirea unui scop bine definit, ci o experienta cu un impact puternic care sa faca tranzitia mai usor intre studenti si viitorii angajatori. Am lucrat cu oameni talentati, dornici sa-si afirme talentul si sa-si atinga visul – visul, cu care au pornit inca din momentul in care au ales acest domeniu ca viitoare activitate profesionala”, a mai afirmat managerul de proiect, Ana Maria Stancescu.

Studentii au avut parte de o experienta placuta, diferita de activitatea universitara prin care si-au putut pune in valoare si dezvolta abilitatile. ”A fost o experienta unica si utila pentru mine din prisma oportunitatilor pe care le-am avut participand in acest proiect. Ma refer aici la activitatile propriu-zise, dar si la vizitele tematice si persoanele noi pe care le-am intalnit si de la care am avut de invatat foarte multe lucruri.”

Proiectul s-a derulat pe o perioada de sase luni si a avut in vedere dezvoltarea abilitatilor practice a 225 de studenti inmatriculati in sistemul de invatamant de masa prin furnizarea de stagii de pregatire practica, dar si prin consilierea si orientarea lor profesionala in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

De asemenea, proiectul a implicat realizarea a 6 vizite tematice de orientare profesionala, 5 in tara si una in vizita in Italia, conform abordarii transnationale a proiectului. In urma desfasurarii stagiilor de practica, studentii vor primi 225 subventii si adeverinte de practica, 50 diplome de excelenta si 65 de premii, acordate prin concurs : 50 de premii in valoare de 2000 de lei fiecare si 15 locuri pentru vizita tematica din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here