Fondurile europene au creat 41.000 de locuri de munca in ultimii opt ani

0
836
locuri_de_munca

Fondurile europene au creat 41.000 locuri de munca si au sprijinit 5.000 de intreprinderi, in perioada 2007-2015, fiind o sursa importanta de investitii, se arata intr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene remis Agerpres.

Serviciile de specialitate ale Comisiei Europene si autoritatile romane cu atributii in gestionarea fondurilor aferente Politicii de Coeziune a UE se intalnesc, marti, pentru a analiza evolutiile pe parcursul anului 2015 in implementarea programelor operationale.

‘Politica de coeziune a UE este foarte importanta nu doar prin numarul mare de proiecte pe care le finanteaza, dar mai ales prin impactul semnificativ pe care l-a avut si il are asupra sistemului administrativ, sistemului legislativ si cresterii gradului de profesionalizare a capitalului uman, prin impactul consistent asupra dezvoltarii economice si sociale. Astfel, analizand imbunatatirile obtinute, constatam ca, in cei noua ani de implementare a acestei politici in Romania (2007-2015), fondurile europene au fost o sursa importanta de investitii, au stat la baza a 41.000 de locuri de munca create, 5.000 de intreprinderi sprijinite sa se dezvolte, 400 de unitati medicale si unitati de invatamant modernizate’, a afirmat Aura Raducu, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit MFE, subiectele analizate in cadrul intalnirii se refera la implementarea globala a programelor operationale 2007-2013: progresul acestora si rezultate obtinute in 2015, previziuni pentru 2016 si pregatirea inchiderii programelor.

De asemenea, sunt abordate teme legate implementarea programelor 2014-2020, respectiv sistemul managerial si de control, masuri in anii 2015 si 2016 pentru implementarea efectiva si eficienta a fondurilor, procesul de desemnare, sistemul informatic, stadiul indeplinirii conditionalitatilor ex-ante, stadiul procesului de simplificare.

La intalnire participa reprezentanti ai Directiei Generale Ocupare si Directiei Generale de Politica Regionala si Dezvoltare Urbana din cadrul Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene (autoritati de management, organisme intermediare), Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (autoritati de management), Ministerului Finantelor Publice (Autoritatea de Certificare si Plata, Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice, Directia Generala Relatii Financiare Internationale), Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi.

Miercuri, 3 februarie, reprezentantii autoritatilor romane impreuna cu reprezentantii CE vor participa la Comitetul de Coordonare a Acordului de Parteneriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here