București, 3 octombrie 2017 – Reprezentanții Asociației Comisionarilor în Vamă – PRO CUSTOMS, prima asociație de profil din România, au participat la o întâlnire de cooperare alături de Asociația Brokerilor Vamali din Republica Moldova. Scopul întrevederii a fost de a discuta despre principalele provocări legislative cu care se confruntă cele două țări și de a găsi soluții comune pentru dezvoltarea domeniului vamal.
Printre subiectele care au fost discutate se numără: obiective comune, provocări ale legislației vamale în România și Republica Moldova, alinierea la standardele vamale internaționale, oportunități de dezvoltare de ambele părți, schimbul de experiență și instruirea profesională a membrilor celor două Asociații.
„Întâlnirea de la București a marcat începutul unui nou parteneriat între România și Republica Moldova, în ceea ce privește domeniul vamal. Ca pas următor, ne dorim să semnăm, la Chișinău, un protocol de colaborare care să faciliteze schimbul de experiență, comunicarea și consolidarea relațiilor dintre asociații. Credem că întâlnirea a reprezentat un prilej bun pentru a ne cunoaște, a discuta despre principalele preocupări și a stabili o legătură de durată. Le mulțumim partenerilor noștri și sperăm ca împreună să deschidem noi oportunități de dezvoltare în domeniul în care ne desfășurăm activitatea.”, a declarat Raluca Vieru, Manager, Asociația Comisionarilor în Vamă – PRO CUSTOMS
Asociația Comisionarilor în Vamă – PRO CUSTOMS s-a înființat la începutul anului 2017 și este formată, în prezent, din 22 de companii. Rolul acesteia este de a reprezenta și de a proteja interesele comune de afaceri ale comisionarilor vamali în calitate de profesioniști, în fața organelor de stat.
Pentru a afla mai multe informații despre activitatea noastră, vă invităm să ne urmăriți pe www.procustoms.ro sau pe LinkedIN, Facebook, Twitter și Google +.
Despre Asociația Comisionarilor în Vamă – PRO CUSTOMS
Asociația Comisionarilor în Vamă – PRO CUSTOMS este o organizație profesională, non-guvernamentală, apolitică, independentă, întemeiată pe principii democratice, care își propune să îmbunătățească politicile și procedurile guvernamentale în numele membrilor și partenerilor săi.