Ce este chiropractica

0
1764

 

Cea mai veche metoda de tratare a diferitelor boli ale sistemului musculoscheletal este chiropractica. Miscarile magice ale mainilor unui specialist, ajuta la reglarea functionarii coloanei vertebrale, a muschilor, a articulatiilor si a organelor interne. Care este puterea vindecatoare a chiropracticii si cat de dureros este acest tratament? Profesionistii-chiropracticieni asigura ca, corpul este capabil sa se auto-vindece sub influenta energiei care trece prin corp.

Condensul, coaxialitatea si necentralitatea ramurilor musculo-vertebrale blocheaza trecerea impulsurilor nervoase catre centrele de recuperare corespunzatoare. Cu toate acestea, medicii considera ca aceasta metoda de tratament este dificila si dureroasa. Corectarea vertebrelor si articulatiilor problematice se face fara anestezie. Sistemul Hiro a fost inventat de vindecatorul american David Palmer. Americanul a fost primul care a detectat capacitatea de terapie vertebrala, in timp ce efectua tehnica de restaurare a vertebrelor spinarii.

Astfel, pacientul a reusit sa scape cu succes de patologii cardiace, surditate, probleme de vedere. Specialistii-chiropracticieni lucreaza nu numai pe coloana vertebrala, ci si pe procesele spinoase. Chriopractica provine din cuvantul grecesc „cheir” si „praxis”, ceea ce inseamna „mana” si „actiune”. Tehnica se bazeaza pe convingerea aparitiei bolii din cauza unei incalcari a pozitiei corecte a oaselor, care perturba activitatea sistemului nervos („subluxatie”).

Domenii de aplicare

  • durere la nivelul taliei si a regiunii cervicale, deplasarea discului, entorsa;
  • plangeri de migrena frecventa, ameteli;
  • sciatica (inflamatia nervului sciatic);
  • leziuni sportive, boli respiratorii (pleurezie, bronsita, astm);
  • reactii alergice, tulburari digestive (indigestie, colita si constipatie);
  • otita, hipertensiune arteriala, impotenta, dismenoree, scolioza, artrita.

 

De asemenea, chiropractica poate fi aplicata cu succes in:

  • insuficienta renala, pielonefrita, dificultati de urinare, incontinenta urinara;
  • prostatita, afectiuni ale uterului, insuficienta menstruala, policicidoza;
  • hernia inghinala, celulita;
  • seboree, acnee;
  • osteocondroza, consecintele accidentelor si operatiilor.

 

Ca orice tratament sau terapie si chiropractica prezinta contraindicatii, in anumite boli severe, cum ar fi:

  • oncologie, tromboza, hemoragie, sangerare;
  • tuberculoza, intoxicatie, convulsii, epilepsie;
  • rani deschise sau recente, modificari cutanate necrotice;
  • debilitate mintala.

Diagnosticare

In primul rand chiropracticianul efectueaza un studiu asupra cauzei durerii, inspectand vertebrele, facand apoi o evaluare si studiind istoria pacientului. Uneori, pacientului i se cere sa se aplece inainte, inapoi, in lateral, sa ridice bratele sau picioarele, sa-si retina respiratia. Astfel de exercitii ajuta la verificarea functionalitatii sistemului nervos. Adesea, este necesara o examinare cu raze X. Pe baza rezultatelor obtinute, se selecteaza un curs de tratament si de terapie, iar cerintele de ajustare a alimentatiei si stilului de viata sunt anuntate.

Tehnici

Vindecatorii si chiropracticienii sunt considerati experti in medicina alternativa. In functie de optiunea de tratament aleasa, chiropracticianul efectueaza metode folosind presiunea degetului, loviturile, masajul, alte atingeri in anumite puncte si locurile prestabilite.

Tipuri de chiropractica

  1. Visceral – se lucreaza asupra organelor interne, asigurand functionalitatea normala si aprovizionarea cu sange, indeosebi pentru eliminarea constipatiei si a icterului mecanic.
  2. Structural – corectarea elementelor deplasate, eliminarea deformarii (comprimarii), eliberarea tesuturilor moi de presiune, de exemplu, imbunatatirea mobilitatii, prevenirea simptomelor de hipoxie.
  3. Diagnostic – ajuta la stabilirea diagnosticului si la aflarea cauzei bolii.
  4. Terapeutice – eradicarea simptomelor bolii.

Complicatii

Daca specialistul chiropractician nu este suficient de calificat, poate produce fracturi grave, afectarea nervilor si a vaselor de sange, paralizie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here