In 2019, Sibiu este prima regiune din tara care detine titlul de “European Region of Gastronomy”. In acest context produsele locale devin ambasadori ai zonei si personajul principal al evenimentelor ce urmeaza.
Nu unul ci doua evenimente din cadrul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana vor avea loc in zilele de 11-12 august la Sibiu.
Gastronomia bogata a Transilvaniei de Sud surprinde placut orice vizitator si imbie simturile oricarui gurmand.
Angus Steak Mega Show – avanpremiera acestei sarbatori culinare de un an va avea loc weekendul acesta in Muzeul Astra.
Vizitatorii sunt asteptati sa deguste carnea de vita Premium Angus cu ocazia organizarii celui mai mare taur la protap din tara, un taur de 1700 kg. Carnea de vita Angus va fi gatita in cadrul unui show culinar live pus la cale cu maiestrie de organizatori si sustinut de chef Radu Zarnescu.
Publicul va avea parte de o experienta culinara unica cu ocazia acestui eveniment ce promoveaza consumul produselor de calitate, locale, naturale. Cei interesati pot afla toate detaliile despre acest eveniment de pe pagina de Facebook a producatorilor, Karpaten Premium Angus.
Taurul este adus din ferma Karpaten Meat Group, ferma sibiana care acum 10 ani a dat startul acestui tip de afacere in Romania si a investit constant in dezvoltarea unei genetici superioare a animalelor, abordand un mod de crestere extensiv, pe pasunile din Valea Hartibaciului si devenind astfel, cea mai mare ferma de reproductie a bovinelor Aberdeen Angus, din Europa.
Carnea Angus este celebra la nivel mondial pentru calitatea si gustul sau, fiind prezenta pe meniul oricarui amator de carne de vita. Premium Angus din Transilvania este produsa din bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural, in sistem extensiv, pe pasunile romanesti, din ferma Karpaten Meat GROUP.
Tot carnea de vita Premium Angus va putea fi degustata si la a doua editie a evenimentului ”Hai la masa! Retete demult uitate, retete redescoperite!”, din Piata Mica, pe parcursul zilelor de sambata si duminica, un proiect realizat de Asociatia e-Xplorator in parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturala.
Organizatorii vin in intampinarea participantilor cu un eveniment menit sa aduca in prim plan cultura gastronomica locala si bogatia culinara a zonei.
Punctul forte il constituie preparatele traditionale demult uitate din zona Sibiului care au la baza ingrediente puse la dispozitie de producatori locali apreciati. In cele doua zile de festival, mancarurile traditionale romanesti vor fi preparate de cei de la care au fost culese, iar sambata intre orele 18-20 vor fi reinterpretate de 4 bucatari iscusiti de la cele mai renumite restaurante din Sibiu.
Oricine poate participa la aceste evenimente. Un weekend in care gurmanzii, pofticiosii, cei care doresc sa petreaca o zi in natura dar mai ales fanii de carne de vita Angus au ocazia de a sarbatori cultura culinara a zonei Transilvaniei.