Cei cu “ADN digital”, invitați să dezvolte aplicații software pentru o lume mai bună

0
1608

     

 

„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta, la cea de-a V-a ediție a Hackathon-ului “Challenge Accepted”, organizat de Școala informală de IT. Maratonul de codare se desfășoară între 7 și 9 iunie, la București LakeView Building și este deschis publicului larg.

 

Participanții la această ediție își propun să găsească soluții tech inovatoare pentru probleme stringente din sfera serviciilor medicale & pharma, dar și pentru gestionarea situațiilor de urgență din România și din lume.

 

An de an, Hackathon-ul Challenge Accepted se dovedește a fi un loc în care pasiunea pentru tehnologie și preocuparea pentru bunul mers al comunităților din care provenim se îmbină armonios, generând un mediu de interacțiune socială eficientă. Codarea, modelarea inteligentă a datelor sau prototiparea unor instrumente software moderne constituie deopotrivă preocupări aflate la ordinea zilei în cadrul evenimentului nostru, dar și pași importanți către o eră digitală aflată mult mai aproape de noi decât și-ar putea imagina unii. Iată deci că era digitală ce ne bate la ușă poate fi una potențată de oameni inimoși. O adevărată: “Hearted People Powered Digital Era” – Mihai Talpoș, Cofondator Școala Informală de IT, organizator “Challenge Accepted” Hackathon.

 

Până în momentul de față, au fost selectate 15 proiecte ce au legătură cu tot atâtea provocări care acoperă o arie pluridisciplinară, din domenii critice precum: tratamentul bolnavilor de cancer și diabet; eliminarea cauzelor unor alergii dintre cele mai acute; asigurarea unei alimentații sănătoase, printr-o abordare aflată la granița dintre nutriție și biogenetică; gestionarea cât mai eficientă a unor situații de criză care intră în competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență; crearea unor baze de date cu informații vitale pentru diverse tipuri de pacienți sau cazuri sociale etc.

 

Deja, numeroși profesioniști de marcă ai industriei, au acceptat să răspundă provocărilor mai sus amintite, coordonând echipe de specialiști din industrie. JavaScript, Android, JAVA, iOS, .NET, Machine Learning, Big Data și IoT sensors sunt doar o parte dintre tehnologiile moderne cu care developerii vor lucra în timpul hackathonului, alături de Analiști de Business, UX Designeri și Project Manageri. Rezultatul acestui efort, conjugat într-un maraton de 48 de ore, se va traduce în prototipuri de aplicații ce vor conține acele linii de cod care pot cu adevărat să facă lumea un loc mai bun.

 

Sunt întotdeauna foarte impresionat de disponibilitatea oamenilor de a își folosi timpul pentru a face lumea mai bună, în cazul acesta de “coding for good”. Este o onoare pentru mine să ajut la filtrarea și, eventual, cristalizarea ideilor, pe care le vom vedea. Cred că, indiferent câte astfel de evenimente de tip hackathon s-ar organiza, întotdeauna vor rămâne o mulțime de provocări care își așteaptă încă soluția. Sper ca Hackathonul Challenge Accepted să constituie începutul rezolvării unora dintre ele” – Horia Velicu, Head of Innovation Lab BRD, membru al juriului competiției de codare.

 

Înscrierile pentru participarea la evenimentul care își propune să îmbunătățească viețile celor de lângă noi se pot face pe website-ul evenimentului: challenge.scoalainformala.ro. ONG-urile, instituțiile publice și asociațiile profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma și al gestionării situațiilor de urgență mai au la dispoziție doar 48 de ore pentru a înscrie în competiție problemele stringente cu care se confruntă și care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei.

 

Ceea ce reușește acest proiect este o îmbunătățire a calității vieții semenilor și un ajutor real dat cetățenilor din această țară, aflați în posibile situații de urgență. Rezultatele acestei conlucrări pot fi aplicate atât în societate, în contexte de zi cu zi, cât și în cele mai diferite situații de urgență, fapt pentru care eu unul vă sprijin, alături de instituția pe care o conduc.” – col. dr. Precup Irinel Alexandru, prim adjunct al inspectorului șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov.

 

Hackathon-ul ”Challenge Accepted” este locul potrivit de manifestare pentru persoanele creative, pasionate de tehnologie și dornice să participe la dezvoltarea inteligentă a comunităților din care provin.

 

***

Evenimentul Școlii informale de IT: “Challenge Accepted – Hackathon”, powered by BRD, este susținut de următorii parteneri și sponsori: PricewaterhouseCoopers, Asociația Națională a Farmaciștilor de Spital din România (ANSFR), Izvorul Minunilor, Profit.ro, Brandocracy, CityGroup, CampusCluj.ro, CampusBucuresti.ro, Canal 33, Gold FM, PIN Magazine, Revista Sinteza, Studentul.info, BuzzNews, Today Software Magazine, Florăria Anemone.

 

DESPRE ȘCOALA INFORMALĂ DE IT

Înființată în 2013, Școala informală de IT este astăzi cea mai performantă platformă de educație non-formală și reconversie profesională în IT, lider în domeniul educației alternative din România. Până în prezent, peste 3500 de pasionați de tehnologie au absolvit, în cele mai mari 6 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova), cursurile de inițiere, pregătire și specializare în IT din oferta școlii. În medie, doi noi absolvenți ai Școlii informale de IT se angajează în piața muncii de IT în fiecare zi. O comunitate activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

https://scoalainformala.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here