Soferii care aleg sa isi schimbe autoturismele cu unele electrice ori hibrid au neaparat nevoie de statii de incarcare electrica, cu ajutorul carora sa isi faca ,,plinul” la masinile pe care le detin. Este vorba despre statii care pot fi folosite pentru alimentarea cu energie electrica a noilor autoturisme de pe piata. Acestea seamana cu pompele clasice de carburanti, insa in loc sa furnizeze motorina si benzina au capacitatea de a alimenta masinile cu energie electrica. Schimbarea din piata auto a survenit din dorinta specialistilor in domeniu de a contribui activ la reducerea poluarii, dar si la obtinerea unei experiente mult mai placute la volan!
Ce tipuri de statii de incarcare electrica exista?
Pentru inceput, conducatorii auto trebuie sa ia in considerare faptul ca exista mai multe tipuri de statii. Acestea se difera in functie de locurile in care urmeaza fie folosite. De exemplu, exista statii de incarcare electrica pentru caminele personale. Ele sunt relativ micute, insa suficiente pentru a alimenta autoturismele personale de mici dimensiuni. Mai exista, insa si statii create special pentru a fi folosite in cadrul unor companii de diferite marimi, indiferent ca sunt mai mici sau mai mari, dar si statii de incarcare pentru spatiile publice. Fiecare utilizator se poate indrepta catre categoria pe care o considera potrivita pentru el.
Care sunt principalele avantaje ale stiilor de incarcare electrica?
In ceea ce priveste lista de beneficii de care se bucura soferii care aleg sa foloseasca statiile de incarcare electrica, ea este una destul de generoasa. De exemplu, statiile pot incarca de pana la 8 ori mai repede decat o fac prizele normale si, in acelasi timp vin la pachet cu o garantie de 2 ani. Aceasta poate fi prelungita, insa pana la 5 ani. Mai mult, statiile pot avea diferite tipuri de puteri, incepand de la 3,7 kW pana la 22 kW, in functie de nevoile fiecarui sofer in parte si au capacitatea de a optimiza distribuirea puterii intr-un mod eficient si flexibil!
Masinile hibrid – de ce sunt mai bune decat cele clasice?
Nu in ultimul rand, oamenii trebuie sa inteleaga si cat de mare este diferenta dintre autoturismele hibrid si cele clasice, care functioneaza pe baza de benzina sau motorina. De exemplu, masinile de tip hibrid sunt mult mai silentioase, polueaza foarte putin si sunt extrem de prietenoase cu mediul datorita modului in care au fost construite. Mai mult, masinile hibrid sunt interesante ca design, usor de condus si simplu de folosit atat pe distante scurte, cat si pe distante lungi. Cat despre costurile de intretinere, ele sunt rezonabile si nu difera cu mult fata de costurile aferente intretinerii masinilor clasice.
Toti cei care isi doresc sa faca un pas catre viitor au posibilitatea de a investi in autoturisme hibrid si in statii de incarcare proprii, pe care sa le foloseasca ori de cate ori au nevoie. In acest fel, soferii nu mai depind de statiile peco si pot porni la drum atunci cand sunt pregatiti!