Sursa foto: https://pixabay.com/photos/foam-insulation-polyurethane-3291443/
Una dintre cele mai comune soluţii folosite pentru izolaţii este puma poliuretanică, datorită avantajelor pe care le oferă. Specialiştii de la Izoterm System prezintă mai multe informaţii în sensul acesta, astfel încât avantajele să fie foarte clare pentru toate persoanele care vor să îşi izoleze locuinţa. Pe lângă preţ, sunt mai multe lucruri de care este important ca proprietarul să ţină cont pentru a se asigura că a ales cea mai bună variantă.
Costuri mai mici la energie cu ajutorul Izoterm System
Spuma poliuretanică vine cu costuri mai mici la energie, conform Izoterm System. Faptul că această soluţie are rolul de a reduce costurile la utilităţi este foarte important şi face ca spuma să se plătească singură în scurt timp.
Studiile făcute de diverse departamente de energie arată că aproximativ 40 de procente din energia prezentă într-o casă se pierde prin infiltrarea aerului prin ferestre, pereţi şi uşi, de unde rezultă faptul că o clădire care a fost izolată cu spumă are un randament mai mare cu aproximativ 50 de procente comparativ cu izolaţiile cu produse tradiţionale.
În plus, comparativ cu izolaţiile termice sau cele hidroizolante, spuma se foloseşte şi pentru a izola fonic, de unde rezultă faptul că acţionează ca barieră contra sunetelor care se propagă în aer, reducând transferul sunetului în clădire, între etaje, prin acoperiş sau prin pereţi.
Izolaţia cu spumă este mai eficientă decât cea cu alte materiale
S-a constatat că izolaţia utilizând spumă poliuretanică dură este mult mai eficientă decât cea care foloseşte vată sau polistiren şi este utilizată de persoanele care gândesc în viitor şi care nu vor să fie dezamăgiţi de izolaţie de-a lungul timpului. Sunt mai multe aspecte de care se ţine cont în acest sens:
– Vata minerală precum şi alte materiale izolante afectează climatul din interior;
– Vata şi alte materiale colectează umiditatea în fibre şi determină condens, de unde rezultă că fluxul de energie consumată va creşte, ceea ce înseamnă că eficienţa materialului scade;
– Interioarele izolate cu spumă şi alte materiale sunt afectate de umiditate pe o perioadă lungă de timp ceea ce poate genera distrugerea materialului izolant;
– Apare fenomenul de condens iarna în momentul în care diferenţele de temperatură sunt mari şi este acumulată lent umiditatea şi apă;
– Materialul cu eficienţă redusă poate determina apariţia mucegaiului.
Astfel se poate trage concluzia că cea mai bună şi eficientă metodă de a reduce absorbţia umidităţii în izolaţia termică este spuma poliuretanică. Spuma este obţinută amestecând în condiţii controlate două ingrediente organice.
Creând o structură foarte bună se va obţine atingerea unei performanţe relevante în spumă, datorită celulelor mici şi închise care au în interior un agent de spumare cu conductivitate termică mică şi o bună rezistenţă mecanică.
Produsul obţinut astfel umple toate spaţiile de izolat creând barieră termică optimă şi consolidând mecanic structurile. Lucrul acesta este cel care va oferi acea rigiditate structurală dorită şi va ajuta la evitarea eficientă a contracţiilor mărind durata de viaţă a clădirii şi a materialului cu rol izolant.