Alegerea constructorului potrivit, piatra de încercare pentru mulți români

0
1588

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/planuri-plan-de-arhitectura-schi-e-casa-6473972/

 

Găsirea unei firme de construcții potrivite este o sarcină de cele mai multe ori descurajantă pentru multe persoane care vor să își ridice o anumită construcție. Trebuie să fie luate în considerare o mulțime de lucruri înainte de a selecta și în final a angaja un constructor bun în țara noastră, unde deviza este: “Merge și așa!”.

 

Registrul Constructorilor este un bun început pentru un potențial client ce vrea să se folosească de internet ca prim pas în aflarea constructorului ideal.

 

Dacă și tu ca să îți ridici o casă, trebuie în primul rând ca să te asiguri că echipa de construcții îți înțelege cerințele, domeniul de aplicare al proiectului de construcție, specificațiile de proiectare și că va face lucrarea fix așa cum îți dorești tu, ca beneficiar.

 

Adevărul este că în țara noastră, mai ales în această perioadă, este mai ușor de spus decât de făcut. Următoarele câteva sfaturi s-ar putea ca să te ajute puțin ca să găsești o firmă de construcții serioasă, care să fie potrivită pentru proiectul tău de construcții.

Pași pe drumul spinos al alegerii unei firme de construcții serioase

În primul rând, trebuie să găsești o listă cu firmele de construcții din zona ta, iar Google rămâne în această era AI, în care inteligența artificială câștigă tot mai mult teren, cel mai bun prieten românilor. La fel și platforma RCDI de care îți ziceam al început.

 

Totuși nu uita nici de importanța recomandărilor făcute personal de către persoane cunoscute, în care ai mare încredere și care au beneficiat deja de serviciile de construcții ale unei anumite firme de construcții.

 

Ar fi foarte bine să îți rezervi suficient timp pentru căutări, să te înarmezi cu multă răbdare și să iei legătura fie și pe cale video, acum, în pandemie, cu diferiți constructori și companii care sunt de acord cu proiectul tău. Ia în calcul că este posibil să dureze destul  de mult această cercetare a pieței.

 

Următorul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este dacă respectivul constructor pare familiarizat cu caracteristicile proiectului tau arhitectural (dacă acesta este deja elaborat sau cu ceea ce ți-ai dori tu, dacă nu există nimic încă desenat pe hârtie). Pune anumite întrebări țintite de verificare la care cunoști deja răspunsurile (chiar dacă le cauți în prealabil online, dacă nu ai habar de construcția de case).

 

În cele din urmă, alege compania de construcții care se califică conform unor criterii precise și ale căror devize estimative se încadrează în bugetul tău.

 

Cu toate acestea, trebuie să înțelegi este adesea dificil să știi de la început care este  suma exactă necesară definitivării proiectului tău constructiv și că este mai mult decât probabil să depășești bugetul inițial (uneori diferența în plus poate ajunge chiar la 20 – 30%!).

 

După cum se vede este necesară multă diligență din partea ta atunci când alegi o companie de construcții bună.

●                Solicită referințe de la firmă și beneficiari

Cel mai bun loc pentru a începe este ca să citești recenziile de pe internet referitoare la firmele de pe lista scurtă pe care ai întocmit-o. Platforma registrul COnstructorilor este un instrument foarte bun în acest sens.

 

Solicită companiei de construcții trei sau patru referințe, inclusiv nume sau adrese ale unor clienți anteriori, arhitecți și subcontractanți cu care a lucrat în trecut.

 

Caută informații detaliate și vezi ce au de spus acești oameni și alții pe care îi găsești personal cu privire la competența constructorului pe care îl ai în vizor.

 

A fost el capabili să finalizeze lucrarea în timp? A existat vreo problemă juridică în care a fost implicată firma de construcții? Cât de strâns a lucrat cu arhitecții și subcontractorii? Care a fost calitatea materialelor folosite? A folosit personal cu experiență sau prioritar zilieri necalificati?

 

Compania de construcții pe care o selectezi ar trebui să îți poată arăta exemple de proiecte din trecut (un portofoliu), împreună cu mărturii ale clienților, dezvoltatorilor, arhitecților și subcontractanților cu privire la calitatea muncii lor trecute.

●                Care este stilul de lucru al companiei de construcții?

În calitate de viitor proprietar de casă, trebuie să fii conștient de stilul de lucru al echipei de construcții, ce include elemente precum ar fi:

 

– modul în care gestionează proiectele tale de construcție;

– ce tip de resurse umane și materiale vor folosi;

– dacă, la ce intervale și cum te vor ține la curent cu toate lucrările executate etc.

●                Alte întrebări la care trebuie să afli răspunsul:

  • Pot oferi prețuri exacte?
  • Cât de des modifică / depășesc prețurile?
  • Pe ce considerente se poate schimba prețul fiecărei lucrări executate (defalcat, nu per general)?

 

Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta ca să înțelegi cum îți va afecta echipa de construcții cheltuirea bugetului. De asemenea, ia în considerare cât de repede te pot alerta la schimbare, ca să nu fii pus în fața faptului împlinit.

 

Acest lucru te va ajuta ca să obțineți o perspectivă mai bună, mai completă despre compania de construcții și despre tipul de rezultat final pe care îl poți aștepta de la echipă.

 

Caută companii care au trecut testul timpului și au reputația de a fi cinstiți, corecți și sinceri cu abilitățile, experiența anterioară și prețurile. Constructorii buni care sunt dedicați proiectelor de construcții și clienților, rămân transparenți și oferă cea mai înaltă calitate disponibilă, atât în ​​ceea ce privește experiența, cât și rezultatele finale.

 

Nu știi de unde să începi? Intră chiar acum pe platforma registrulconstructorilor.ro ca prim pas și fă-ți acolo un cont gratuit!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here