Harghita, 28 iulie 2022: Salvați Copiii România continuă programul de întărire a capacității maternităților și secțiilor de pediatrie din țară și modernizează și dotează secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni, valoarea totală a investiției fiind de 30.000 de euro. În cadrul proiectului au fost modernizate și dotate ambulatoriul de pediatrie, cabinetul medical, salonul pentru urgențe și sala de examinare. În Secția de Pediatrie a spitalului au loc peste 1.200 de spitalizări și 1.500 de consultații pe an, iar în regim de urgență sunt consultați și tratați în jur de 2500 copii pe an.
“Cadrele medicale din cadrul Secției de Pediatrie din Spitalul Gheorgheni sunt preocupate să ofere cele mai bune tratamente pacienților, mai ales, când este vorba de copii, este foarte importantă asigurarea unui mediu spitalicesc cât mai prietenos și liniștit, atât pe perioada spitalizării cât și a consultaților. Acum, cu ajutorul Organizației Salvați Copiii putem oferi actul medical într-un mediu prietenos, cu jucării și mobilier specific pentru copii astfel încât sentimentul de teamă și singurătate al copilului să nu mai fie resimțite de acesta. Îngrijirea copiilor noștri într-un mediu ce inspiră încredere și siguranță reduce teama și vulnerabilitatea copilului, iar responsabilitatea noastră a tuturor este de a le oferi micuților pacienți tratament adecvat și condiții în care să se simtă în siguranță, armonie fizică și sufletească. Suntem bucuroși că viziunea Organizației Salvați Copiii este în concordanță cu menirea noastră de a sprijini copilașii noștri. Vă mulțumim pentru încrederea acordată”, declară Fülöp Enikő, managerul Spitalului Municipal Gheorgheni.
Din anul 2010 până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat 105 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro.
Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va asigura aparatură medicală de ultimă generație pentru 55 de unități medicale cu echipamente performante.
„Programul de întărire a capacității sistemului medical pentru a trata optim copiii cu diverse patologii este unul complex, care merge de la dotarea maternităților și secțiilor de Terapie Intensivă neonatală cu incubatoare și ventilatoare de suport respirator, până la reabilitarea integrală a unor secții de pediatrie. Azi suntem la Gheorgheni și ne bucurăm că am reușit să modernizăm secția de pediatrie de aici, vom colabora în continuare cu medicii pentru a le oferi mediul sau echipamentele de care au nevoie și nu ne oprim aici, doar împreună putem aduce modificări în sistemul medical ”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
DOTAREA SECȚIILOR DE PEDIATRIE ȘI A MATERNITĂȚILOR, PRIORITATE PENTRU SALVAȚI COPIII ROMÂNIA
Anul acesta, Salvați Copiii va susține spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.
Salvați Copiii România a demarat și un amplu proces de reabilitate a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale Maternității Polizu, din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu – Rusescu”. Maternitatea este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului, aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri care necesită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse.
Doar în Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ajung anual aproximativ 8.000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.
În cadrul procesului de reabilitare se au în vedere:
- Recompartimentarea și modernizarea spațiilor;
- Modificarea circuitelor;
- Schimbarea rețelei de distribuție a fluidelor și a gazelor medicale;
- Realizarea sistemului de siguranță la patul pacientului;
- Refacerea sistemului de ventilație;
- Achiziționarea de echipamente vitale moderne.
#INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit
Companiile pot investi în sănătatea copiilor și viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar, text SALVEZ.
Persoană de contact: Ștefania Mircea, coordonator program reducerea mortalității infantile, Salvați Copiii – [email protected], tel. 0745 375 148.
______________
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:
De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. Peste 2.920.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.