Au început înscrierile la Climate Change Summit, eveniment internațional dedicat soluțiilor la schimbările climatice

0
1056
  • Peste 50 de lideri în inovație climatică și politici de mediu, experți, cercetători, antreprenori și factori de decizie la nivel global vor vorbi la Climate Change Summit despre ultimele soluții identificate la provocările climatice și cum pot fi acestea aplicate la realitatea din România.
  • Evenimentul are loc pe 4-5 octombrie la Teatrul Odeon din București și reunește peste 500 de lideri din business, administrația centrală și organizații non-guvernamentale
  • Aplicațiile pentru participare pot fi depuse aici: climatechange-summit.org/apply-now.

 

București, 24 august 2022

Climate Change Summit (CCS), forum de întâlnire pentru lideri naționali și europeni din domeniul politicilor climatice, sustenabilității și mediului de business, își deschide listele de participanți din partea publicului. Înscrierile se fac pe baza unui formular și mesaj de motivație, cei interesați putând participa la eveniment la Teatrul Odeon pe 4-5 octombrie 2022, sau online, pe site-ul climatechange-summit.org. CCS este organizat de Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate, impact social și inovație, la inițiativa și cu susținerea BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator.

Printre cele mai importante teme de pe agenda primei ediții ale Climate Change Summit se vor număra: tranziția către economie verde, energie regenerabilă și politici energetice, agricultură sustenabilă, protecția biodiversității, finanțare verde, producție sustenabilă, politici de mediu, economie circulară, reziliența climatică a orașelor, start-up-uri inovatoare sau tehnologii noi.

Din lista celor peste 50 de speakers Climate Change Summit, cele mai recente nume confirmate sunt: Klaus Iohannis, Președintele României (mesaj de deschidere eveniment), Alastair Marke, Director General, Blockchain & Climate Institute;  Chris Hines, Fondator, A Grain of Sand; Miriam Privarova, Climate Ambassador, Global Youth Climate Network; Audun Abelsnes, Managing Director, Techstars Energy; Andrii Zhupanyn, Deputat în Parlamentul Ucrainei & Președinte al Comitetului pentru Gaz; Sacha Ghiglione, CEO, Prime Computer, Daniel Huertas, Producător, „David Attenborough: A Life on Our Planet”; Anna Akhalkatsi, Country Manager pentru România și Ungaria, Banca Mondială, sau Emmanuel Martinez, Chief Environment Economist, Société Générale.

Climate Change Summit face parte din filosofia BRD Lumea9, o platformă care pune în centrul ei grija pentru oameni și pentru planetă, o platformă care aduce împreună, așadar, oameni, idei și resurse cu scopul de a promova cât mai mult din ce e nou și cu impact în cultură, societate, educație, știință și tehnologie, sport și mediu. Am pus bazele Climate Change Summit pentru că ne dorim să deschidem o amplă conversație recurentă și cu impact, prin care să identificăm împreună soluții aplicabile la nivel național în materie de subiecte precum tranziția către o economie verde, energie sustenabilă, agricultură sau finanțări și investiții sustenabile”, a spus Flavia Popa, Secretar General BRD Groupe Société Générale.

 „Crizele de mediu profunde în care trăim deja și pe care le resimțim și mai puternic în această vară vor continua și vor deveni tot mai accelerate în anii următori. Căutăm atât în sesiunile publice din 4-5 octombrie, cât și în cele informale din 21-22 septembrie, de la Palatul Victoria, soluții pentru anul 2030 în baza unor metodologii SIS de foresight menite să ajute participanții să gândească sistemic despre oportunitățile viitorului. Printre temele principale ale acestor sesiuni informale menționăm: energie și agricultură sustenabile, economie circulară, legislație de climă, PNRR & fonduri de tranziție, protejarea biodiversității, reziliența climatică a orașelor și tehnologii pentru climă”, a adăugat Ciprian Stănescu, Președinte și CEO al Social Innovations Solutions (SIS).

Printre partenerii primei ediții ale Climate Change Summit se numără Mastercard, în calitate de Partener de Sustenabilitate; Secretariatul General al Guvernului ca partener strategic; partenerii organizaționali Confederația Patronală Concordia, WWF România, Ashoka România, EPG, GEYC, EfdeN, Asociația Parcul Natural Văcărești, CONAF, Coaliția pentru Economie Circulară, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română, Consiliul Tineretului din România, Institutul European din România, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Industriala (ECOIND), precum și partenerii de conținut InfoClima.ro și Solutions.

 

 

Despre Social Innovation Solutions

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 100 de start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilite, trenduri de viitor și economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 499 de unități și are active totale în valoare de 71 mld. lei (pe 31 martie 2022). BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Société Générale are peste 131.000 de angajați în 66 de țări și sprijină zilnic 26 de milioane de clienți persoane fizice, companii și investitori instituționali din întreaga lume, oferind o gamă largă de servicii de consultanță și soluții financiare personalizate.

Ca actor social, BRD investește în cultură, educație, tehnologie și sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Sub această viziune a fost creată Fundația9, care coordonează platforma de jurnalism cultural Scena9, dar și centrul cultural Rezidenta9 din București. În educație, BRD a creat Școala9, o platformă de jurnalism specializat, și sprijină programe care susțin demersul profesorilor din sistemul formal, dar și planuri, idei și proiecte în sfera inovării și a tehnologiei. Cea mai nouă platformă de jurnalism lansată de BRD este Mindcraft Stories, care își propune să deschidă o conversație despre descoperiri din România și din lume, despre cum tehnologia ne atinge viețile, despre inteligența artificială, robotică, medicină și multe altele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here