3 lucruri pe care trebuie să le analizezi înainte de a-ți da demisia

    0
    1168

     

    Dacă generația trecută punea accentul pe stabilitatea locului de muncă iar schimbarea joburilor era privită cu dispreț, în prezent noile oportunități sunt îmbrățișate ca ocazii de evoluție. Dar decizia de a renunța la un loc de muncă pentru un altul nu este ușoară. Înainte de a anunța demisia, discută obiectivele de carieră cu șeful tău și include toate riscurile și beneficiile pe care le implică decizia:

    Ia în considerare oportunitățile interne

    Înainte de a căuta un model demisie pentru a o înainta conducerii, interesează-te de oportunitățile de carieră pe care le oferă compania actuală. Multe firme preferă să avanseze sau să ofere poziții angajaților actuali, deoarece formarea și recrutarea de noi candidați necesită mult timp, efort și costuri. Angajații actuali cunosc politica și valorile companiei, fiind familiarizați cu direcția în care se îndreaptă, deci pot fi potriviți pentru avansare pe roluri de conducere. Dacă îți place compania ta, înainte de a căuta o poziție dorită pe site uri de joburi discută cu șeful tău și vezi dacă există posturi care se potrivesc abilităților și intereselor tale.

    Cercetează piața muncii

    Înainte de a căuta un job mai bun, cercetează bine piața muncii și vezi dacă este avantajos pentru tine ceea ce cauți. Abilitățile de ultimă oră te pot face un candidat dorit și cu multiple opțiuni. Însă dacă lucrezi într-un domeniu stagnant, s-ar putea să trebuiască să aștepți ceva timp până găsești ceva mai bun. Totodată ia în considerare în mod realist durata de timp până ai găsi un loc de muncă într-un domeniu competitiv și dacă abilitățile pe care le ai te ajută să te evidențiezi într-un domeniu cu mulți aplicanți.

     

    Cântărește bine la ce renunți

    Dacă demisionând consideri că renunți la tot stresul pe care îl experimentezi în prezent, gândește-te și la lucrurile bune de care beneficiezi. De exemplu prieteniile cu colegii și mediul plăcut, programul de lucru flexibil, oportunități de călătorie, confortul sau spațiul de birou plăcut și cu care te-ai obișnuit deja. Pune toate acestea în balanță și vezi dacă gândești la fel în privința demisiei.

     

    Asigură-te că pleci în termeni buni

    Lasă loc de bună ziua și nu amenința angajatorii actuali cu o contra-ofertă, mai ales dacă ai de gând oricum să demisionezi. Unii angajați consideră că dacă amenință cu demisia vor primi o mărire de salariu. Însă efectul poate fi exact contrariu și să creezi o atmosferă de neîncredere și o reputație proastă ca angajat.

     

    În decizia finală de a schimba locul de muncă factorul principal ar trebui să fie dorința de evoluție și mai puțin factorii emoționali. Însă înainte de a lua orice decizie, sfaturile amintite mai sus ar trebui să îți fie de ajutor.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here