A 3-a ediție Outline StreetArt. Festivalul este în plină desfășurare în București, până la finalul lunii noiembrie

0
727

București, 8.11.2023

În aceasta perioadă, Bucureștiul este martorul celei de-a treia ediții a Festivalului Outline StreetArt, un eveniment unic în Capitală, care transformă orașul într-o adevărată galerie de artă în aer liber. Organizat de Asociația E.D.I.T și Sweet Damage Crew., festivalul își propune să apropie arta stradală de bucureșteni printr-o serie de 8 lucrări de dimensiuni mari, cu ajutorul partenerilor Sprite, Mega Mall București (Nepi RockCastle) și Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural „Mihai Eminescu”. 

În lunile octombrie și noiembrie, 10 artiști locali se vor dedica transformării pereților cenușii ai blocurilor, gangurilor și punctelor termice din Sectorul 2 al Bucureștiului, în adevărate opere de artă. La finalul festivalului vor fi realizate 8 picturi murale de mari dimensiuni, care vor acoperi o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați. Operele deja finalizate se află la adresele: Str. Cernăuți nr. 11 (Artist: Boeme), Bd. Chișinău nr. 11 (Artist: John S.), Șos. Pantelimon nr. 237 (Artist: KAPS CREW), respectiv Șos. Mihai Bravu nr. 57 (Artist: LUX), și abia așteaptă să fie privite, fotografiate și postate pe rețelele de socializare.

Se află în lucru și doi pereți de dimensiuni mari, de pe bulevarde intens circulate, unde vor fi pictate personalități sportive importante ale României, iar organizatorii se așteaptă ca aceste două opere stradale să devină puncte de referință pentru Capitală.

„Festivalul Outline StreetArt reprezintă o celebrare a artei urbane și a creativității în inima Bucureștiului. Ne mândrim că putem oferi artiștilor locali o platformă pentru a-și exprima talentul și a aduce culoare în spațiul public. Suntem nerăbdători să împărtășim această experiență unică cu comunitatea noastră și să contribuim la dezvoltarea scenei de street art din oraș. Festivalul a crescut de la an la an, oamenii fiind entuziasmați de inițiativele noastre, și ne dorim ca pe viitor, evenimentul să fie marcat pe harta celor mai importante festivaluri de profil din Europa”, spune Liviu Zorilă, directorul Asociației E.D.I.T., organizator al festivalului.

Prin aceste inițiative, Outline StreetArt și-a reconfirmat poziția de cel mai mare festival de graffiti din București, transformând mii de metri pătrați de suprafață gri a clădirilor în adevărate opere de artă. Evenimentul nu numai că aduce arta mai aproape de comunitate, dar sprijină și dezvoltarea culturală și revitalizarea urbană a orașului, pe modelul urmat și de alte capitale din vestul Europei.

A treia ediție a festivalului, care a debutat pe data de 6 octombrie în Parcul Tei cu o serie de ateliere de graffiti, stencil sau linogravură, aduce încă o dată în prim-plan artiștii urbani, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea și a aduce culoare și viață în oraș.

Festivalul se va încheia în luna noiembrie cu tururi ghidate, iar unul dintre acestea va fi condus chiar de cunoscutul blogger urban Otravă (Cristian Șimonca), participanții urmând să se oprească la fiecare lucrare realizată, pentru a face fotografii și a afla mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre Outline StreetArt, vă invităm să vizitați pagina oficială a festivalului și paginile de Instagram, TikTok și Facebook.

###

 

Despre Outline StreetArt Festival

 

Festivalul Outline StreetArt este un eveniment anual dedicat artei urbane care are loc în București, România. Organizat de Asociația E.D.I.T., festivalul a devenit un punct de reper pentru artiștii urbani locali și o oportunitate de a transforma orașul într-o galerie de artă în aer liber. Cu workshopuri, picturi murale, muzică și evenimente speciale, Festivalul Outline StreetArt aduce arta stradală mai aproape de comunitate, încurajează creativitatea și expresia artistică.

În cei cinci ani de activitate, echipa Outline StreetArt a reabilitat peste 20.000 mp de pereți gri, transformându-i în peste 50 proiecte de street art emblematice. Printre cele mai reprezentative opere se numără: Zidul Berceniului din București, Podul de la Medgidia sau Zid de bine – din curtea spitalului de pediatrie Grigore Alexandrescu, din București.

Despre Asociația E.D.I.T.

 

Asociația E.D.I.T. (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), a realizat în cei 7 ani de activitate programe educaționale de educație rutieră, prim ajutor, educație pentru cutremur, respectiv programe pentru cadre didactice, sport și artă. Ora de educație rutieră este programul cu care a pornit organizația și a ajuns în peste 400 de grădinițe, școlii și licee, cu materiale și cursuri de educație rutieră și prim ajutor. În 2022 a fost acreditat programul de formare în educație rutieră și prim ajutor pentru cadre didactice, program realizat de E.D.I.T., și pe parcursul unui singur an, au fost formați peste 500 de profesori, astfel încât elevii să fie în mai mare siguranță la școală. În cadrul proiectului ShakeUp! educație pentru cutremur, demarat în perioada februarie-iulie 2023, asociația a ajuns la peste 6.000 de liceeni și profesori din București, cu workshop-uri de pregătire pentru seism și a lansat videoclipul Cutremurestii in vacanta, care a fost extrem de bine primit de generația Z. Campania Leapșa pentru viață, formată din 7 videoclipuri cu informații esențiale despre acordarea primului ajutor a strâns peste 2 milioane de vizualizări online și a câștigat premiul Webstock Best Influencer Campaigns.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here