ANAF a identificat 10 persoane cu venituri nedeclarate de 87 milioane lei

0
976
coruptie, frauda, dna, justitie, phare

Primele zece persoane fizice din grupul celor 336 cu averi mari, de peste 20 milioane euro, identificate si verificate de ANAF au realizat in anul 2011 venituri nedeclarate de 86,9 milioane lei, pentru care trebuie sa plateasca un impozit de circa 14 milioane lei, a anuntat autoritatea.

„In anul 2015 au fost finalizate verificarile fiscale in cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra carora se fac analize si verificari privind riscurile fiscale si se aplica programe de conformare”, se arata intr-un comunicat al ANAF, potrivit Mediafax.

Din suma totala, veniturile nedeclarate cu sursa neidentificata au reprezentat 23,77 milioane lei, pentru care persoanele fizice datoreaza un impozit pe venit suplimentar de 3,8 milioane lei si penalitati de intârziere si dobânzi de circa 2,44 milioane lei.

Veniturile cu sursa identificata au totalizat 63,17 milioane lei. Pentru acestea, cei verificati trebuie sa achite 10,1 milioane lei impozit pe venit suplimentar, iar dobânzile si penalitatile de intârziere sunt in curs de calculare.

Fiscul precizeaza ca a analizat, pentru aceste zece persoane, operatiunile desfasurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzactii) transmise de institutiile de credit, operatiuni desfasurate de persoanele fizice cu peste 120 de societati comerciale (peste 10.000 de operatiuni). Totodata, au fost prelucrate informatii privind detinerile patrimoniale primite de la peste 100 de autoritati ale administratiei publice locale (servicii de impozite si taxe locale).

„Mare parte dintre activitatile si tranzactiile verificate presupun analize complexe: activitati investitionale diverse, tranzactii cu instrumente financiare pe pietele interne si internationale, tranzactii disimulate sau artificiale, multiple operatiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informatii neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticentei contribuabililor de a furniza astfel de informatii)”, se mai arata in comunicat.

Verificarile fiscale prealabile documentare (VFPD), din cadrul programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu averi mari, de peste 20 milioane de euro, au fost declansate in anul 2013. Anul trecut, Fiscul a initiat verificari fiscale la persoanele fizice pentru care s-a constatat cu ocazia VFPD indeplinirea conditiilor legale privind diferenta semnificativa intre veniturile estimate pe baza situatiei fiscale personale si cele declarate organelor fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here