Angajatii ANAF concediati se pot inscrie pentru posturile vacante

0
1217

Unii functionari publici vor primi preavize, ca parte a procesului de reorganizare a ANAF, si vor putea opta pentru ocuparea unor locuri de munca vacante, selectia urmand sa fie facuta prin concurs daca cel putin doua persoane aleg acelasi post, a anuntat luni institutia.

„In cadrul procesului de reorganizare, numarul de posturi la nivelul institutiei ramane acelasi, structura organizatorica devenind mai flexibila, functie de amploarea activitatii desfasurate pe regiunile stabilite. Astfel, o parte dintre functionarii publici vor primi preavize si vor avea posibilitatea sa opteze, in cadrul numarului total de posturi invocat, in functie de pregatirea fiecaruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activitatilor deficitare (Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspectie fiscala, IT, juridic, executare silita, etc)”, arata ANAF, intr-un comunicat.

Institutia nu precizeaza cati functionari vor primi preavize.

Potrivit ANAF, in termen de sapte zile lista posturilor vacante va fi definitivata si publicata la sediile unitatilor fiscale teritoriale ale ANAF si postata pe site-ul institutiei.

„In cazurile in care pentru acelasi post opteaza doi sau mai multi functionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea functiei de executie sau de conducere”, precizeaza ANAF, potrivit Mediafax.

Guvernul a avizat, la sfarsitul lunii iunie, infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala, prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.

In primavara acestui an, premierul a anuntat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care se va ocupa tintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe si alte produse, nu de „buticul din colt”.

El a aratat ca doreste ca noua Directie Antifrauda sa lucreze ca un „DNA al Fiscului” si sa aiba inclusiv competente de cercetare penala, sub indrumarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here