Asociația ECOTECA, alături de GRF+, lansează a II-a ediție a Academiei de Jurnalism de Mediu Reporting: Climate, deschisă pentru jurnaliștii din toată țara

0
1245

 

 

București, 24 mai 2024. Agenția Graffiti Plus (GRF+) și Asociația Ecoteca lansează a doua ediție a Academiei de Jurnalism de Mediu Reporting: Climate – programul care își propune să ofere informații și resurse tehnice pentru a aprofunda subiecte de mediu și sustenabilitate, precum și sesiuni de inspirație practică cu antreprenori de mediu. Academia este destinată tuturor jurnaliștilor din presa locală și națională din România, inclusiv creatorilor de conținut. Prima ediție a cuprins 5 module, atrăgând peste 50 de participanți și 5 materiale de mediu premiate.

A doua ediție a programului Reporting: Climate aduce o noutate în format și conținut: anul acesta conținutul este structurat în 4 module, care vor fi susținute atât fizic, cât și online, pentru a oferi acces jurnaliștilor din toată țara la training-urile organizate pe subiecte de mediu și sustenabilitate. Sesiunile sunt deschise anul acesta și către creatori de conținut care explorează tematici legate de mediu în comunitățile lor. Proiectul debutează pe 20 iunie, cu modulul „Reciclare”, care va acoperi două teme „Tehnologia SGR – ce se întâmplă în aparatele de returnare? Dar în spatele lor?” (sesiune offline, în București) și „Reciclarea ambalajelor în România” (sesiune online, în 26 iunie). Următoarele teme acoperite vor fi:

  • Managementul apei – septembrie 2024
  • Eficiență energetică – octombrie 2024
  • Economie circulară – noiembrie 2024

”În Graffiti Plus, ne concentrăm pe dezvoltarea de soluții colaborative care aduc un plus de relevanță brand-urilor şi organizaţiilor. Mulṭumim Asociaţiei Ecoteca pentru parteneriat şi viziune – România are nevoie de mai multe programe care facilitează colaborarea între presă, companii și creatorii de conținut, pentru a genera un impact colectiv semnificativ în înţelegerea provocărilor climatice. E parte din datoria noastră de comunicatori să facilităm acest demers educaţional.” – menționează Irina Ciocan-Stănescu, CEO GRF+.

 

„Jurnalismul de mediu are nevoie de profesioniști care să transmită pe înțelesul publicului schimbările constante prin care trece societatea, de aceea este important să le oferim informațiile într-un mod cât mai explicit, ușor de înțeles și de transmis mai departe. În a doua sa ediție, Reporting: Climate va aduna noi resurse valoroase pentru jurnaliști , ajutându-i să înțeleagă temele de mediu într-un mod aplicat și cu impact. Extinderea către masterclass-uri online care sunt deschise către jurnaliștii din toată țara ne ajută să asigurăm un acces mai larg la informații actualizate și relevante, fiind și o sursă de încredere pentru public, în general.”, a declarat Raul Pop, Director de Programe, Asociația ECOTECA.   

 

Reporting: Climate urmărește să continue sprijinirea și consolidarea unei comunități de jurnaliști pregătiți să trateze profesionist teme legate de mediu, climă și sustenabilitate, pentru a susține dezvoltarea jurnalismului de mediu în România și o mai bună informare a publicului cu privire la aceste subiecte.

Participarea în programul Reporting: Climate este gratuită pentru jurnaliști și creatori de conținut, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face prin completarea formularului de la adresa: https://ecoteca.ro/proiecte/reporting-climate-2024#formular-de-inscriere

Nevoia programului este confirmată și de interesul crescut al românilor față de sustenabilitate: conform studiului BARES – Barometrul României Responsabile, realizat de către Cult Market Research și Graffiti Plus, schimbările climatice reprezintă o prioritate crescută pentru români, astfel că academia își propune să sprijine publicul cu informații relevante și de educație pe teme de mediu pentru a răspunde acestor nevoi. Printre rezultate se mai regăsește și faptul că:

  • Ecologia și grija față de mediu se află pe locul 2 în topul intereselor românilor
  • În ceea ce privește interesul pentru ecologie, cel mai înalt nivel îl reprezintă așteptarea românilor ca marile companii să se implice cu adevărat în responsabilitatea față de mediu prin crearea de produse și servicii sustenabile și accesibile (medie 8,39)

Academia de jurnalism de mediu Reporting: Climate este susținută de BCR în calitate de partener fondator, alături de Coca-Cola HBC România (CCHBC), în calitate de partener al celei de-a doua ediții. Modulul „Reciclare” este susținut de Eco-X și RetuRO SGR.

Atât sesiunile fizice, cât și cele online continuă în perioada septembrie – noiembrie, iar mai multe informații sunt disponibile pe pagina proiectului.

În ediția din 2023, programul a înregistrat 50 de participanți la cele 5 module și a premiat 5 materiale ale jurnaliștilor pe teme de mediu cu 500EUR.

***

Despre Asociația ECOTECA

Asociația ECOTECA este o organizație neguvernamentală specializată în managementul corespunzător al deșeurilor. Are o experiență de 12 ani în politici publice, consultanță în managementul deșeurilor și în implementarea de proiecte de gestionare a deșeurilor din fonduri europene, private (provenite de la companii) sau fonduri naționale.

Despre GRF +

Afiliat exclusiv pentru România al rețelei globale Ketchum din 2012, GRF+ este o agenție de comunicare ce dezvoltă campanii de marketing integrate PR-driven, extinzându-și capabilitățile în zona digitală, strategie și servicii de creație, CSR și sustenabilitate, advocacy, public affairs, influencer marketing, evenimente, sports marketing. Misiunea GRF+ este realizarea campaniilor și dezvoltarea de proiecte cu impact maxim în business și în societate.

***

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here