ATEN CN9950 faciliteaza accesul sigur de la distanta la cel mai inalt nivel de calitate

0
797

Implementat la nivel hardware, accesul si controlul de la distanta pot fi deopotriva sigure si intuitive, fara a face cel mai mic rabat de la calitate, intr-o larga varietate de domenii, precum camere de control, servere, institutii guvernamentale sau studiouri de creatie.

Intr-o societate cu un stil de viata tot mai dinamic, tot mai preocupata de eficienta si mai interesata de mobilitate, solutiile de acces si control de la distanta au devenit o necesitate in multe domenii de activitate. Tendinta de migrare catre lucru si colaborare de la distanta a fost identificata deja de o buna bucata de vreme, insa pandemia cu care ne confruntam a accelerat intregul proces de adoptie dincolo de cele mai optimiste estimari ale specialistilor. Pe fondul restrictiilor, o multitudine de profesionisti au pierdut atat contactul fizic cu tehnica de calcul necesara desfasurarii activitatii, cat si cu posibilitatea de a lucra in echipa, fiind nevoiti sa se orienteze rapid, fara o planificare prealabila si fara un studiu aprofundat al problemei, catre diferite solutii de acces si control de la distanta.

Una dintre principalele probleme ale unor astfel de solutii software este reprezentata de limitarile pe care le presupun acestea  in materie de calitate si performanta. Exista, desigur, unele sectoare de activitate unde asta nu este neaparat un impediment, dar pentru altele, orice penalizare de performanta sau calitate este pur si simplu inacceptabila. In aceasta situatie se gasesc, de exemplu, studiouri de productie, graficieni si alte domenii care au ca obiect de activitate creatia de continut audio-vizual. Pentru toate aceste cazuri, plus multe altele, ATEN a creat CN9950 – un switch KVM cu un singur port, care poate transmite semnal DisplayPort la rezolutie 4K printr-o retea IP. Iar calitatea imaginii este mentinuta la cel mai ridicat nivel, datorita incorporarii unui procesor grafic FPGA. Mai mult decat atat, pana la 32 de utilizatori din maximumul de 64 suportat pot detine simultan controlul sistemului, ceea ce transforma CN9950 intr-un accesoriu exceptional pentru indeplinirea de la distanta a unor sarcini complexe, ce presupun lucrul in echipa.

O alta provocare cu care ne-am confruntat probabil cu totii de-a lungul ultimelor luni, o reprezinta legaturile la internet cu fluctuatii de viteza sau chiar intreruperi. De cele mai multe ori, utilizatorii pot lua o pauza in astfel de situatii, urmand sa isi reia activitatea odata ce dotarea tehnica functioneaza din nou in parametri normali. In procesul de creatie, astfel de pauze survenite in momente inoportune au insa de cele mai multe ori un impact negativ semnificativ. Pentru a le elimina, sau macar a le reduce la minimum, ATEN CN9950 este echipat cu doua interfete LAN, ce pot fi configurate pentru redundanta, precum si cu doua porturi de alimentare. Astfel, utilizatorii pot lucra fara intreruperi, iar procesul de creatie beneficiaza de fluiditatea de care are nevoie pentru producerea celor mai bune rezultate.

Nu trebuiesc neglijate, desigur, nici riscurile pe care si le asuma orice utilizator de solutii de control si acces de la distanta – acela al securizarii insuficiente a datelor transmise, sau chiar riscul unor brese de securitate. Astfel de riscuri sunt eliminate de ATEN CN9950, datorita protocoalelor de securitate implementate. Furnizand o conexiune directa, la nivel de BIOS, echipamentul nu necesita instalarea si configurarea de diverse aplicatii software, eliminand in acest fel posibilitatea exploatarii unor brese de securitate ascunse. Pe langa asta, este asigurata o separare a caii de acces de restul operatiilor in retea, ceea ce face ca persoanele neautorizate sa nu poata accesa sistemele de calcul.

Capabilitatile tehnice ale modelului ATEN CN9950 nu se limiteaza la cele enumerate, ci sunt completate de o serie de alte dotari, care, in functie de scenariul de utilizare, se pot dovedi deosebit de valoroase. Printre acestea, se numara echiparea cu un port mini USB cu rol de consola, care poate fi utilizat pentru a conecta un laptop la PC sau server, pentru a realiza operatii uzuale de mentenanta, fara a avea la dispozitie un monitor, tastatura si mouse. Deosebit de utila poate fi si functia de monitorizare a alimentarii, mai ales ca sunt trimise notificari atunci cand dispozitivele sunt oprite, cu posibilitatea de repornire de la distanta, prin intermediul releului incorporat. Iar pentru transmiterea de informari provenite de la dispozitive externe, CN9950 este prevazut si cu o intrare digitala.

In concluzie, switch-ul KVM DisplayPort 4K prin IP pentru acces de la distanta – ATEN CN9950 – detine toate caracteristicile necesare pentru a indeplini cerintele unora dintre cei mai pretentiosi utilizatori – creatorii de continut, dar si o serie de dotari tehnice care garanteaza flexibilitatea de care au nevoie sectoare de activitate mai sensibile, precum institutii guvernamentale, camere de control, camere de servere sau creatori de continut. El este caracterizat, mai presus de toate, de excelenta vizuala si siguranta garantata a conexiunii, alaturi de usurinta in utilizare si configurare, datorita operarii la nivel hardware. Mai multe detalii puteti afla de la expertii ATEN sunand la: +4031-425-7746, precum si prin canalul de parteneri din Romania.

 

 

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here