Avantajele unui curs de gătit pentru copii

0
2551

Nu trebuie ca să te înscrii neapărat la o școală culinară pentru profesioniști ca să înveți de la bucătari de top cum să faci mâncăruri gustoase.

 

În prezent există numeroase cursuri de gătit pentru amatori la care pot participa oameni de toate vârstele, de la copii preșcolari și până la persoane aflate la pensie, deci cu siguranță vei găsi și tu unul pe gustul tău.

 

Aparent, gătitul este o activitate mare consumatoare de timp, în care faci dezordine în bucătărie, în condițiile în care rezultatul muncii tale nu e mereu cel scontat.

Învață să pregătești mâncăruri ca un profesionist, de la bucătari experimentați

 

De ce să fii autodidact și să nu urmezi niște ore într-un centru specializat, unde vei învăța niște lucruri noi, care îți vor fi de folos pe parcursul întregii vieți?

 

Intră pe CulinaryOn.ro și o să vezi că nici măcar nu costă așa de mult un curs de gătit pentru amatori. Plus că în afară de instruirea propriu-zisă o să te și distrezi de minune, pentru că o mâncare gustoasă se face când ai o stare de spirit bună, nu când ești încrâncenat ori supărat.

 

Inclusiv cei mici pot să urmeze asemenea lecții de gătit, singuri sau alături de părinți, pentru că le va plăcea la maxim jocul acesta serios de a pregăti mâncarea preferată sub o îndrumare competentă.

 

Beneficiile unui curs de gătit pentru copii

 

Un curs de gătit pentru cei mici este și una dintre cele mai bune metode prin care un copil poate ca să își îmbunătățească rezultatele la școală.

 

În bucătărie obligatoriu trebuie ca să faci conexiuni între multiple informații din domenii diferite.

 

Pentru cei mici activitatea de a găti reprezintă o mare provocare ce îi va face să descopere singuri răspunsuri la întrebări esențiale, inclusiv cu privire la ceea ce se află în spatele reacțiilor chimice care se produc atunci când se pregătesc diverse alimente în bucătărie.

 

Chimia, fizica, matematica, lectura, abilitățile fizice sunt esențiale când gătești

 

Matematică de bază este importantă când se pregătește o rețetă, pentru că indicațiile se referă la adăugarea de ingrediente care de multe ori sunt precizate cantitativ prin intermediul fracțiilor (o pătrime, doua treimi etc), este nevoie ca respectivele componente să fie măsurate, cântărite, să se facă diferența între volumul și gramajul pe care un anumit ingredient îl are atunci când este în stare lichidă ori solidă.

 

Timpul este și el un concept la care au meditat îndelung savanții. De ce să aștepte un copil ca să mai crească pentru a citi cărțile lui Stephen Hawking spre a înțelege această enigmă?

 

Un prichindel o să înțeleagă mai ușor ce este timpul când va folosi un cronometru, când va trebui să aștepte pentru ca un aluat să dospească sau o prăjitură să se coacă în cuptor. Așa o să înțeleagă importanța timpului și va ajunge să își imagineze în felul lui o asemenea noțiune abstractă asupra căreia în lumea științifică există multe controverse.

 

Rețetele de bucătărie de regulă să citesc cu voce tare, iar cel mic își poate îmbogăți vocabularul, poate învăța cuvinte noi, poate observa cum sunt formulate instrucțiunile de preparare ale unui produs alimentar.

 

În plus, într-o bucătărie trebuie să fii atent la foarte multe lucruri în același timp, ceea ce mărește abilitățile de coordonare.

 

La un curs de gătit copiii învață să mănânce sănătos, atitudine pe care o vor păstra inclusiv la vârsta adultă, pentru că în primii ani de viață se dobândesc cele mai importante obiceiuri alimentare ale unui om.

 

Perseverența și creativitatea, elemente definitorii pentru un bucătar bun

 

Arta gătitului include multă perseverență, dar și creativitate.

 

Indiferent de ceea ce spun marii șefi în gastronomie ai lumii, care consideră că bucătăria înseamnă doar muncă, muncă și iar muncă, un copil abia așteaptă ca să testeze lucruri noi, să utilizeze ingrediente neașteptate, să creeze noi rețete care să îi poarte numele.

 

Iată de ce un curs de gătit pentru copii este o mare bucurie pentru un micuț, așa încât părinții ar trebui ca să îi ofere această șansă, înscriindu-l la unul dintre cele organizate de CulinaryOn România.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here