Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) realocă aprox. 900 mil. EURO către industriile afectate de criză

0
1558

În aceste momente dificile, BSTDB salută eforturile pe care statele noastre membre le depun pentru a împiedica răspândirea coronavirusului și a reduce impactul negativ pe care acesta îl are asupra vieților oamenilor, societăților și asupra activității economice. BSTDB se angajează să depună toate eforturile pentru a-și sprijini în continuare clienții și țările membre. Banca intenționează să își reorienteze finanțarea de aproximativ 900 de milioane EURO, planificată pentru noi operațiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele și industriile cele mai afectate în criza provocată de infecția COVID-19. În condițiile actuale critice și a schimbărilor de percepție a pieței privind riscurile și lichiditatea, Banca va continua să ajute întreprinderile mici și mijlocii, cel mai vulnerabil segment de companii, și să ofere sprijinul de care țările membre și întreprinderile noastre au nevoie. Vom oferi asistență tehnică suplimentară clienților afectați pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, evaluări ale impactului asupra mediului etc. Banca se va concentra pe asistența acordată municipalităților, companiilor de producție, de utilități și a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

 

 

 

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de 11 state din zona Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here