Camera bucureșteană promovează rezultatele cercetării – „Laserul de la Măgurele: utilizări pentru mediul de afaceri”, la Palatul CCIB

0
1291

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a găzduit o întâlnire de lucru între cercetatorii de la Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN HH) și reprezentanții mediului de afaceri din România, cu participarea președintelui CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a președintelui Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România, copreședinte al Consiliului de Export, dr. Mihai Ionescu, a directorului executiv al Măgurele High Tech Cluster, care a transmis mesajul acad. Nicolae Zamfir, directorul general al IFIN HH; și a dr. Costică T. Mustață, președintele Secțiunii Comerț a CCIB, vicepreședinte al Camerei bucureștene și vicepreședinte ANEIR.

Principalul obiectiv al evenimentului l-a constituit aducerea „la aceeași masă” a ofertei (rezultatele obținute de cercetători pe platforma de la Măgurele) cu cererea (nevoile exprimate, dar mai ales neexprimate ale comunității de afaceri), cu scopul de a identifica proiecte care să conducă la creșterea productivității și competitivității, prin valorificarea rezultatelor muncii echipei ELI-NP (cel mai puternic laser din lume).

„Implicarea Camerei bucureștene în acest proiect este firească, prin prisma preocupărilor noastre constante din ultimii 10 ani, de apropiere a mediului de afaceri de mediul academic și de cercetarea științifică”, a punctat, în deschidere, președintele CCIB.

Au participat reprezentanți ai unor companii și institute care activează în domeniile: industria aeronautică, materiale metalice; textile-pielărie; instalare, mentenanță, etalonări și verificări metrologice; comerț exterior; consultanță în afaceri; modelare numerică; protecția mediului; construcții; metale neferoase și rare.

Întâlnirea a constituit un excelent prilej pentru participanți de a intra într-un dialog constructiv și aplicat, inclusiv în sesiuni B2B, principalele domenii de interes fiind: realizarea de materiale noi; crearea de noi tehnologii de producție în domeniul industrial și agricol; noi procedee de testare și atestare a calității produselor; certificări/confirmări ale conținutului produselor și ambalajelor; noi tehnici de analiză în domeniul operelor de artă.

În toamna anului trecut, la inițiativa ANEIR, în parteneriat cu CCIB, a fost lansat Proiectul de colaborare între mediul de afaceri și cercetătorii Laserului de la Măgurele, cu scopul de a transpune în produse și servicii noi sau îmbunătățite rezultatele cercetărilor științifice de la respectivul Laser și de la Institutul de fizică atomică, cu destinație prioritară către export. Acest proiect este coordonat, din partea mediului de afaceri, de dr. Costică T. Mustață.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here