Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) sustine transferul tehnologic

0
794
ccib-sustine-transferul-tehnologic

ccib-sustine-transferul-tehnologicCamera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prin Sectiunea Cercetare-Dezvoltare-Inovare, a organizat o sesiune de lucru dedicata firmelor din domeniul industrial. Manifestarea a avut loc in cadrul Springboard for the Romanian Industrial Manufacturing – Starting up a Territorial Technology Transfer,

proiect derulat de Fraunhofer IPA, alaturi de Steinbeis Danube Centre si Microelectronica SA.
„Evenimentul este convergent cu programul nostru vizand apropierea mediului de afaceri de cel academic si promovarea cercetarii ca element esential in dezvoltarea durabila a Romaniei. Aceasta sesiune de lucru este foarte importanta, indeosebi pentru IMM-uri, care au ocazia de a beneficia de experienta specialistilor Fraunhofer IPA si de a dobandi informatii cu privire la modalitatile concrete de cooperare intre industrie si cercetare in cadrul modelului economic european”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in deschiderea manifestarii.
Acest proiect, derulat in parteneriat public-privat romano-german, isi propune cresterea competitivitatii si productivitatii in domeniul industrial prin dezvoltarea si imbunatatirea tehnologiilor de fabricatie, de produs si de proces. Dupa cum sublinia Simina Fulga, managerul proiectului, acesta se desfasoara sub egida Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si are sustinerea Platformei Tehnologice Europene ManuFuture.
In prima parte a sesiunii de lucru a fost realizata o prezentare succinta a Fraunhofer IPA, urmata de expuneri ale companiilor romanesti interesate de acest proiect, din care au reiesit informatii relevante privind: potentialul fiecarei firme, cooperarile existente, asteptarile legate de acest proiect si noi teme de cooperare. Pe baza informatiilor colectate in cadrul acestei sesiuni de lucru si a celorlalte sesiuni desfasurate in Bucuresti, Timisoara, Craiova si Sibiu, specialistii Fraunhofer IPA vor realiza o analiza SWOT a acestor centre economice, care va constitui punctul de plecare pentru definirea unor schite de proiect in conformitate cu solicitarile reale ale pietei. Ulterior, proiectele conturate vor fi supuse dezbaterii si vor fi evaluate sansele lor de implementare si de finantare.
Cresterea nivelului de inovare, cresterea productivitatii, a competitivitatii si, in ultima instanta, a profitului sunt doar cateva dintre avantajele firmelor care decid sa se implice in acest proiect. De avantaje beneficiaza, de asemenea, si universitatile implicate, care au ocazia de a-si adapta temele de cercetare la cerintele reale ale industriei, dar si institutele de cercetare, care au posibilitatea de a identifica noi domenii de aplicare a rezultatelor existente si noi teme de cercetare aplicata.

 

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here