Cat te mai costa sa te faci broker imobiliar

0
1077

Intr-un context economic dificil, in care locurile de munca sunt greu de gasit, profesia de agent imobiliar este din ce in ce mai accesibila, avand in vedere ca obtinerea unei acreditari se poate obtine in 3 zile cu un cost destul de mic.

Desi piata imobiliara din Romania cunoscuse o perioada de crestere in ultimii ani, criza economica a afectat pana si acest domeniu. Cu toate acestea, un lucru este sigur: intotdeauna vor exista proprietati imobiliare de vanzare sau de inchiriat si oameni care vor dori sa cumpere sau sa inchirieze. Tocmai de aceea, meseria de broker imobiliar nu se va demoda niciodata. Chiar daca in momentul de fata castigurile nu mai sunt la fel ca acum cativa ani, un broker imobiliar determinat si cu pregatire poate sa-si faca meseria cu mare succes.

Ce este si ce face un broker imobiliar?

Brokerul este persoana care organizeaza si eficientizeaza procesul de tranzactionare imobiliara, atat in avantajul vanzatorului, cat si in beneficiul cumparatorului. In primul rand, un broker poate face cel mai rapid conexiunea intre asteptarile si puterea financiara a cumparatorului si ofertele aflate pe piata. Cunoscand foarte bine piata imobiliara, el poate sfatui clientul in avantajul evident al acestuia si pe masura nevoilor sale.

Pe langa toate aceste calitati, brokerul imobiliar trebuie sa aiba si calificare teoretica in domeniu. Aici intervine Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI), singura asociatie care a infiintat incepand cu toamna anului 2010, prima scoala de brokeri imobiliari din Romania.

Cat costa sa devii broker cu diploma?

Scoala ABI se bucura de un real succes pe piata si a acreditat peste 454 de brokeri imobiliari. ABI organizeaza in mod constant cursuri pentru acreditarea agentilor imobiliari.

In urma participarii la aceste module, cursantii devin specialisti in management si finantarea tranzactiilor imobiliare, drept si legislatie in activitatea imobiliara, comunicarea si negocierea in intermedierea imobiliara, cadastru si evaluare imobiliara, marketing imobiliar si utilizarea tehnicilor informatice.

La finalul acestor module teoretice elevii sustin un test de evaluare de tip grila, in urma caruia li se vor inmana absolventilor diplome recunoscute si avizate de catre Ministerul Invatamantului si Ministerul Muncii. Diploma obtinuta are un caracter oficial si permite angajarea pe postul de agent imobiliar (broker imobiliar), infiintarea unui SRL sau a unui PFA in acest domeniu. Taxa de participare la cursuri este de doar 500 lei.

Urmatoara sesiune de cursuri pentru acreditarea brokerilor imobiliari se va desfasura in perioada 21-23 iunie 2013. In continuare, ABI desfasoara cursuri si traininguri atat pentru persoane care doresc sa lucreze pentru prima data in domeniul imobiliar, cat si pentru brokeri care doresc sa se perfectioneze.

Programa de pregatire teoretica a brokerilor imobiliari

Un alt instrument care are un rol esential in dezvoltarea profesionala a unui broker imobiliar, il reprezinta trainingul. ABI si-a luat in serios rolul de asociatie reprezentativa pentru piata imobiliara si a lansat un set complet de traininguri organizate cu scopul profesionalizarii brokerilor imobiliari. O parte din acestea se adreseaza strict membrilor ABI si sunt gratuite, dar nu obligatorii, iar o alta parte se adreseaza tuturor brokerilor din piata imobiliara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here