Cazul "Madalina Manole" a fost inchis. Vezi la ce concluzii au ajuns procurorii

0
780
mm-caz-inchis

mm-caz-inchisProcurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor in cazul decesului Madaline Manole si continua cercetarile fata de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vandut Furadanul cu care s-a sinucis cantareata, transmite MEDIAFAX.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a anuntat, joi, ca prin rezolutia nr. 2675/P/2010 din 19 ianuarie 2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor, „intrucat decesul numitei Mircea Magdalena Anca nu a fost consecinta vreunei fapte prevazute de legea penala”.

Totodata, s-a dispus continuarea cercetarilor fata de inculpatul Cristian Urziceanu, pentru infractiunea de trafic de substante toxice.

Procurorii au retinut, in cuprinsul solutiei, ca, potrivit raportului de autopsie medico-legala intocmit de Serviciul de Medicina Legala Ilfov, moartea Magdalenei Anca Mircea – cunoscuta publicului drept Madalina Manole – a fost violenta.

„Ea s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute consecutiva intoxicatiei cu carbofuran. Calea de patrundere a toxicului a fost digestiva (orala). La autopsie s-a constatat o leziune traumatica (plaga contuza parietala stanga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur in cadrul starii de rau care a premers decesului, nu are legatura cu mecanismul de producere al mortii si pentru care sus-numita ar fi necesitat opt-noua zile de ingrijiri medicale pentru vindecare in caz de supravietuire”, arata procurorii intr-un comunicat de presa, citand din raportul de autopsie.

De asemenea, procurorii au mai retinut ca prin raportul de expertiza din septembrie 2010, intocmit de Institutul de Criminalistica din Politia Romana, concluziile au fost ca: „flaconul din material plastic cu inscriptia „Pesticide” contine suspensie apoasa de carbofuran, respectiv aproximativ 680 grame de substanta constituita in majoritate din apa si carbofuran (pesticid carbamic), ca substanta activa; paharul din sticla contine pe interior carbofuran, din acesta s-a colectat o cantitate de 0,449 grame substanta solida, constituita in majoritate din substanta activa carbofura; urmele de substanta ridicate de pe cadavru, din apropierea acestuia si de pe forfecuta cu manere din plastic de culoare rosie contin carbofuran”.

Substanta solida aflata in flaconul din material plastic cu inscriptia „Pesticide” este aceeasi cu substanta solida identificata pe interiorul paharului din sticla si cu substanta identificata in urmele materie recoltate de pe forfecuta cu manere din plastic de culoare rosie si in urmele materie ridicate de pe cadavru si din apropierea acestuia, au mai precizat procurorii.

Carbofuranul este o pulbere de culoare alba, fara miros, foarte putin solubila in apa. Aceasta se conditioneaza sub forma de suspensie in apa, la care se adauga un colorant roz pentru marcare (atentionare). Carbofuranul este substanta activa a pesticidului Furadan. Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate in Romania, carbofuranul face parte din grupa I de toxicitate, „produse extrem de toxice, care contin substanta activa cu doza medie letala (DL 50) sub 50 mg/kg corp”.

Totodata, procurorii au retinut ca, potrivit raportului de constatare tehnico-stiintifica dactiloscopica din 11 octombrie 2010 al Serviciul Criminalistic din Politia Capitalei, una dintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cu mentiunea „Pesticide”, gasit in apropierea cadavrului, a fost creata de degetul mijlociu de la mana dreapta a Madalinei Manole

„Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat ca nu contin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificarii persoanelor care le-au creat”, mai scriu procurorii in cuprinsul solutiei de neincepere a urmaririi penale.

in cauza a fost efectuata si o constatare tehnico-stiintifica cu privire la un inscris olograf, nedatat si nesemnat, rezultand ca acesta a fost redactat de catre Madalina Manole.

„Astfel, pentru comparatie au fost avute in vedere mai multe inscrisuri, inclusiv scripte obtinute din arhivele Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Otopeni si Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bucuresti, respectiv cererea pentru eliberarea actului de identitate completata si semnata de Mircea Magdalena Anca la data de 05.08.2008 si cererea olografa, datata 01.10.2002, prin care a solicitat eliberarea unui pasaport turistic. Concluziile raportului de constatare tehnico-stiintifica au fost in sensul ca scrierea de pe toate inscrisurile avute la dispozitie a fost executata de catre aceeasi persoana, precum si ca inscrisul in cauza nu prezinta modificari si nu a fost realizat prin imitare”, au precizat procurorii. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here