CCIB a premiat competitivitatea la cea de a XIX-a editie a Topului Firmelor din Bucuresti

0
1058

„Performantele celor aflati in top la aceasta editie sunt cu atat mai meritorii cu cat au fost rasplatite rezultatele obtinute in 2011, an marcat, inca, de efectele uneia dintre cele mai lungi si puternice crize economico-financiare pe care le-a cunoscut lumea. in contextul in care in Uniunea Europeana, dar si pe plan mondial, redresarea economica ramane relativ fragila, a vorbi despre afaceri de succes, precum cele ale premiantilor nostri, inseamna a vorbi despre competitivitate, generata de productivitatea ridicata si, foarte important, de un management performant si de o cultura organizationala solida”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in deschiderea editiei a XIX-a Topului Firmelor din Bucuresti.

Incepand cu anul 2010, Camera bucuresteana decerneaza, anual, Trofeul HERMES unor personalitati din afara sistemului cameral. Anul acesta, ca omagiu adus contributiei sale la consolidarea comunitatii de afaceri si in semn de respect pentru efortul de a cultiva – cu staruinta si tenacitate – valorile civilizatiei europene si principiile societatilor democratice in viata politica, culturala si sociala romaneasca, Trofeul HERMES a fost acordat fostului presedinte al Romaniei, prof. univ. dr. Emil Constantinescu. „Multumesc pentru onoarea facuta prin acordarea Trofeului Hermes, onoare strans legata de prestigiul pe care Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti l-a capatat si care este o garantie a modului in care comunitatea de afaceri a contribuit si va contribui la progresul societatii noastre”, a declarat presedintele Emil Constantinescu cu aceasta ocazie. Excelenta Sa a vorbit despre criza morala cu care se confrunta societatea romaneasca, despre necesitatea constructiei, cu ajutorul elitelor intelectuale romanesti, a unei strategii de dezvoltare durabila a tarii noastre si despre rolul important pe care Camera bucuresteana il poate juca in aceasta constructie, datorita actiunilor sale consecvente de apropiere a mediului academic de mediul economic.
La eveniment au participat, alaturi de oameni de afaceri de succes, personalitati marcante ale lumii academice si oficialitati de la nivelul Executivului, primariilor de sector si organizatiilor neguvernamentale – asociatii profesionale, camere de comert, organizatii patronale. Printre personalitatile care au onorat invitatia Camerei bucurestene s-au aflat prof. dr. Vasile Candea, presedintele Academiei Oamenilor de stiinta din Romania; Silviu Gabriel Szentesi, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica; Gabriela tigu si Nicolae Istudor, prorectori ai Academiei de Studii Economice, Ion Stanciulescu, presedintele Patronatului Roman din Cercetare-Proiectare, Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor, Neculai Ontanu, primarul sectorului 2.
Laureatii topului au fost stabiliti conform celei mai severe si complexe metodologii, aprobata si aplicata unitar, la nivel national, in intregul sistem cameral. in stabilirea clasamentelor finale au fost luati in calcul indicatori precum: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat, calculati in baza a treisprezece elemente extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul Finantelor Publice si la Oficiul National al Registrului Comertului. Pentru a nu lasa inertia institutiilor statului sa afecteze pozitionarea in clasament a companiilor care au de recuperat creante in legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului, ca element de noutate, la nivel cameral s-a luat decizia ca anul acesta datoriile acestor companii fata de aceleasi bugete sa fie compensate cu sumele de recuperat.
Potrivit metodologiei de top, dintre cele 132.076 de firme din Bucuresti care au depus bilantul aferent anului 2011, au indeplinit criteriile de eligibilitate 28.189 de firme (21,3% din total). Dintre acestea, au fost premiate 3.881 de firme, in cadrul a 251 de clase de activitati, structurate pe sase domenii de activitate – cercetare-dezvoltare si high tech; industrie; constructii; servicii; comert, turism; agricultura, pescuit, piscicultura. in vederea realizarii unui clasament cat mai obiectiv, in cadrul fiecarei grupe de activitati companiile au fost premiate pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.
Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucuresteni este rasplatita cu Trofeul creativitatii, decernat in baza datelor furnizate de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

Sponsor Oficial:     Dacia Group

Sponsori Gold:     BCR, Rin Grand Hotel

Sponsor Silver:     SC Apulum 94 SRL
Parteneri media: Radio Romania Bucuresti, RFI Romania, Romania libera, Curierul national, Puterea, Agentia Nationala de Presa Agerpres, Tribuna economica, Jurnalul de Investigatii, Ziua News, Finante si Afaceri, Bursa Constructiilor, Business Press, Ziua Cargo, Business Point, Business Adviser, B365.ro, Afacerea,  Media Bloc, Spin Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here