Ce caracteristici trebuie sa iei in calcul cand iti achizitionezi un hoverboard?

0
1295

Hoverboard-ul, gadgetul indragit de persoanele de la varsta scolii gimnaziale si pana la 40 de ani, este, in continuare, unul dintre cele mai iubite gadgeturi din lumea intreaga. Desi americanii i-au pus numele de “hoverboard”, acesta nu pluteste, ci are roti prin care te poti deplasa prin simpla schimbare a centrului de echilibru.

 

Asta nu il face doar usor de folosit, cat foarte cool, mai ales ca giroscopul interior si pedalele sensibile la presiune determina rapid directia in care conducatorul vrea sa se deplaseze, astfel incât miscarea este cat se poate de fireasca. Si cum orice gadget cool are si lumini, nici hoverboard-ul nu duce lipsa de LED-uri colorate.

 

Daca esti destul de curajos cat sa te urci pe unul sau vrei sa il faci cadou unei persoane dragi, ar fi bine sa citesti cu atentie acest articol. Nu doar pretul ar trebui sa dicteze decizia de achizitie, cat mai ales calitatea si caracteristicile sale. Evident, pe piata vei gasi hoverboarduri cu sume cuprinse intre 800 si 3000 de lei, dar ar fi bine sa stii ca cel mai mare pret nu indica neaparat caracteristici mai bune.

 

Evident, aici se impun si doua intrebari de baza: cat de sigur este si cum se controleaza? Referitor la capitolul siguranta, nu trebuie sa iti faci griji. Da, este foarte sigur, iar sistemul de echilibru monitorizeaza acceleratia, franarea si schimbarile de directie.

 

Referitor la cea de-a doua intrebare, ar fi bine sa stii ca, spre deosebire de primele modele de bicicletele speciale electrice, hoverboardurile sunt controlate exclusiv prin inclinarea picioarelor. Astfel, pentru a schimba directia trebuie sa inclini un picior mai mult decat celalalt, iar pentru a accelera trebuie sa te lasi putin pe spate.

 

 

In functie de aceste caracteristici alegi hoverboard-ul potrivit!

 

Prima si cea mai importanta caracteristica – masa maxima suportata, respectiv, greutatea maxima a persoanei care se va urca pe hoverboard. Evident, asta nu inseamna ca trebuie sa o iei ca valoare limita, pe care sa nu o poti depasi cu cateva grame. Daca alegi un model al carei masa maxima admisa este prea mica, nu te astepta sa te bucuri prea mult de hoverboard. O greutate mai mare inseamna ca si performantele au de suferit – viteza, acceleratie, pantele ce pot fi abordate si autonomia intre doua incarcari succesive.

 

Cea de-a doua caracteristica importanta, viteza maxima. Aceasta este influentata de puterea motorului si de capacitatea bateriilor. Multe dintre modelele de hoverboard au viteze cuprinse intre 10 si 15 km/h, insemnand un ritm de alergare usoara.

 

Autonomia hoverboardului. Ti se poate parea ciudat, insa aceasta caracteristica nu este specificata prea des de producatori. Se exprima in numarul de kilometri parcursi, care depinde de temperatura exterioara (care afecteaza bateriile), inclinatia drumului, viteza de deplasare si greutatea ocupantului. Un hoverboard cu o autonomie de 10 kilometri este unul calitativ, iar daca la o singura incarcare poate merge pana la 20 de kilometri, este un model de calitate superioara. Si mai scump, evident.

 

Timpul de incarcare al hoverboardului. Acesta este de aproximativ 2-3 ore. Indiferent de situatie insa cauta un model cu indicator vizual al nivelului de incarcare, chiar daca este vorba de un simplu sir de LED-uri.

 

Tipul de roti. Pentru ca este importanta aderenta, rotile trebuie sa fie acoperite cu cauciuc pe zona de rulare, rezistente (non-pneumatice, adica fara camera) si cu un diametru adecvat. Un diametru prea mare ajuta la atingerea unei viteze maxime de deplasare mai ridicate (ai nevoie de cuplu mai mare insa pentru a accelera) si la trecerea peste obstacole mai mari.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here