Ce iti ofera certificarea Agile? Iata ce trebuie sa stii!

0
803

Project managementul in companii este o ramura esentiala care se ocupa de gestionarea atenta a tuturor activitatilor desfasurate, astfel incat totul sa decurga conform unui plan bine pus la punct. Metodologia Agile vizeaza, in principiu, gestionarea unor proiecte de-a dreptul complexe, fiind eficienta si in gasirea unor solutii adecvate pentru fiecare obstacol intampinat.

Persoanele care isi doresc sa obtina o certificare Agile, trebuie sa urmeze cursuri de specialitate puse la dispozitie de marile companii cu experienta in domeniu. In urma unor astfel de cursuri, participantii vor dezvolta o multime de abilitati care le vor fi de folos in gestionarea companiei, indiferent de situatiile intampinate.

4 atuuri ale cursului Agile

Dezvoltarea unor proiecte de succes

Managerii de proiect trebuie sa aiba mereu mintea deschisa catre proiectele si oportunitatile care li se ivesc, ceea ce inseamna ca trebuie sa isi antreneze gandirea sa fie orientata catre succes si catre schimbare. Schimbarile efectuate intr-o firma care se afla in plina dezvoltare sunt eficiente in cazul in care sunt realizate doar dupa ce au fost atent analizate.

Capacitatea de a lua decizii strategice

Gandirea strategica, pe langa cea analitica, este de-a dreptul importanta pentru cei care au de gand sa isi extinda firma. Fiecare proiect preluat trebuie sa ofere ceva pozitiv companiei, pentru ca aceasta sa invete sa creasca organic si sa raspunda nevoilor tuturor clientilor.

Intelegerea unor concepte importante

Participantii la cursurile Agile nu numai ca intra in contact cu anumite concepte care le pot fi de folos, acestia le si inteleg, reusind sa le aplice in mod practic in diverse activitati desfasurate in cadrul companiei. Profesionistii care predau reusesc sa redea informatia in mod clar, sa o structureze adecvat, astfel incat sa nu existe niciun cursant care sa nu o inteleaga.

Posibilitatea de a adresa intrebari

In cadrul cursurilor de specialitate, cursantul are sansa de a adresa intrebari acolo unde informatia i se pare neclara sau neconvingatoare. Nimeni nu se naste invatat, important este sa aiba un mentor bun care sa il ajute sa isi slefuiasca abilitatile in mod corect.

Cu alte cuvinte, certificarea Agile este obtinuta doar dupa absolvirea cursului de specialitate, care are rolul de a imbunatati semnificativ perspectiva catre reusita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here