Ce sunt pardoselile flotante de exterior si care sunt avantajele lor?

0
2552

Un nou trend in domeniul amenajarii exterioare este reprezentat de pardoseli flotante de exterior. In locul clasicului beton din curte, toata lumea are acum posibilitatea de a-si intampina oaspetii cu podele facute integral din placi groase, aliniate toate la nivel, ca si cand intreaga podea ar fi fost turnata.

Prima impresie, aceea de produs turnat, dispare ca urmare a spatiilor goale existente intre placi. Pentru multe persoane acest gen de podea a fost mult timp un mister, pentru ca nu era inteleasa aproape deloc planeitatea sa.

Pardoseli flotante de exterior – cum este realizata pardoseala

De fapt, misterul planeitatii tine de distantierele din plastic sau din polipropilena, care sunt foarte rezistente si, in acelasi timp, usoare, cunoscute sub denumirea de ploturi. Acestor piese le poate fi reglat foarte usor unghiul fata de sol sau inaltimea, in asa fel incat, utilizand bolobocul, podeaua sa fie plana. Ploturile pot sa ajunga la inaltimea de 45 de centimetri, insa, de obicei, nu se practica inaltimi atat de mari in realizarea de pardoseli flotante de exterior.

Inaltimea este reglata cu ajutorul sistemului de filetare: piulitele de dimensiuni mari, confectionate tot din plastic, care au, de obicei, culoarea verde si se pot roti cu usurinta, ii ajuta pe instalatori sa regleze inaltimea segmentelor la distanta necesara. Intreaga operatiune este cat se poate de simple, insa este nevoie de o echipa de specialisti care sa aiba experienta in domeniul podelelor flotante.

In partea de sus, fiecare plot are 4 spatii care ghideaza modul in care se vor fixa colturile de la cele patru placi care se vor sprijini pe el. Aceste semne mici, dar foarte solide, opresc alunecarea placilor si sunt perfect create pentru a asigura stabilitatea lor. Fiecare placa inclusa in structura podelei se va sprijini pe patru ploturi.

Zona superioara si cea inferioara au o buna aderenta, dand o stabilitate exceptionala podelei. Toate aceste ploturi pot fi vazute ca niste celule identice, care, impreuna cu pardoseala, dau nastere unui organism bine definit. Podeaua este atat de stabila, incat suporta un tranzit intens fara nicio problema.

Avantajele ploturilor constau in faptul ca pot sa fie utilizate pentru orice tip de pardoseala flotanta, indiferent daca este facuta din piatra naturala, compozit, beton, metal, lemn sau plastic. Ploturile se pot echilibra si sunt perfecte pentru zonele cu denivelari.

Pardoseala are scopul de a proteja perfect cablurile de curent si furtunurile. Toate pot fi puse sub podea. Placile componente pot fi oricand mutate, pentru a se obtine accesul la cabluri, la tevi sau la furtunuri.

Ploturile sustin creativitatea in ceea ce priveste amenajarea spatiilor din interior si din exterior. Fiecare designer are posibilitatea de a se juca si de a crea noi stiluri pentru exterior, astfel incat spatiul detinut sa fie valorificat la maximum.

Toamna, atunci cand apar frunzele uscate, fiecare posesor al unei astfel de pardoseli va intelege avantajele, pentru ca noroiul nu isi va face aparitia, iar placile se pot curata imediat si nu vor ramane urme. Acestea sunt principalele avantaje ale pardoselilor flotante pentru exterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here