In prezent, multi locuitori ai apartamentelor urbane refuza din ce in ce mai mult serviciile de incalzire centralizata, datorita calitatii scazute si a preturilor ridicate pentru furnizarea serviciilor. In spatiile rezidentiale, proprietarii prefera sisteme de incalzire autonome care sunt foarte eficiente, si anume, centrale electrice. Utilizarea energiei electrice pentru a crea un microclimat confortabil, devine treptat o prioritate, si acest lucru se datoreaza cresterii preturilor si a deficitului din ce in ce mai mare de gaze naturale si produse petroliere.
Centrale electrice – Avantaje
Centralele electrice moderne economisesc energia si sunt dispozitive de inalta tehnologie, si, de asemenea, au cel mai inalt nivel de securitate. Spre deosebire de alte tipuri de echipamente pentru incalzire, acestea pot fi instalate in aproape orice apartament, unde starea cablajului si limitele de consum alocate, permit utilizarea aparatelor electrice casnice cu putere crescuta. Pentru a incalzi o casa privata cu o centrala electrica si, in special, intr-o cladire inalta, o astfel de unitate de incalzire trebuie sa indeplineasca anumite conditii, pentru a crea un confort maxim si a fi economica in functionare. Centralele electrice au o dimensiune compacta si design atragator si nu trebuie sa fie instalate intr-o camera separata. Capacitatile de control electronic iti permit sa obtii cea mai economica utilizare a energiei electrice, ceea ce poate duce la economii de pana la 60% la plata facturilor la utilitati. Functionarea unei centrale electrice este impecabila din punct de vedere al zgomotului si a mediului. Nu emite niciun produs de ardere si nu afecteaza negativ mediul aerian al apartamentului.
Caracteristici ale functionarii centralei electrice in apartament
Centralele electrice sunt foarte usor de instalat si de operat. Conexiunea poate fi realizata de catre un non-profesionist, cu conditia sa respecte cu strictete toate cerintele si normele de siguranta. Totusi, ar trebui sa stii ca, functionarea echipamentelor de inalta calitate, asa cum este si centrala electrica, va avea loc numai cu conditia ca montajul sa fie efectuat de specialisti cu calificari adecvate. Centralele electrice nu necesita crearea de comunicatii suplimentare cum ar fi, cosuri de fum, hote, conducte de gaz. Folosind termostatele la distanta, poti seta un regim termic individual in fiecare camera, poti reduce sau creste puterea de incalzire conform unui anumit program, utilizand cronometrul din dotare.
Centrale electrice – mod de amplasare
In multe cazuri, instalarea unei centrale termice se realizeaza pe un hol, in bucatarie sau chiar in camera. Este necesar sa alegi o locatie de instalare protejata de umiditate pe aparat. De exemplu, nu trebuie plasata acolo unde apa patrunde prin acoperis sau se formeaza condens pe pereti. In orice casa, dispozitivele sunt montate pe perete cel mai ades, deoarece permit utilizarea economica a spatiului. Puterea admisa este de 3-3,5 kW si acest lucru elimina necesitatea unei linii electrice trifazate.