Compania românească CryptoDATA Tech a organizat evenimentul Decentralized Connectivity Redefined în cadrul căruia a prezentat Momentum, primul concept de supercar electric dezvoltat integral în România. Cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, a venit în România special pentru a participa la lansare.
În cadrul evenimentului Decentralized Connectivity Redefined au fost prezentate o serie de proiecte inovatoare menite să faciliteze integrarea dispozitivelor smart în platforme revoluționare.
Cel mai important proiect prezentat pe scena DCR a fost noua mașină electrică fabricată de CryptoDATA în România.
Momentum este un prototip de supercar electric care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria auto. Prin acest concept car, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare.
“Momentum este un proiect pe care l-am dezvoltat în ultimii patru ani. Am pornit de la o idee desenată pe hârtie, pana la fabricarea efectivă a unui produs pe care putem să îl prezentăm cu mândrie în cadrul acestui eveniment. Noi construim tehnologii inovatoare pe care ulterior le prezentăm companiilor mari, organizațiilor și entităților interesate din diferite domenii cu scopul de a pune tehnologia noastră în aplicare, în masă”, a precizat Ovidiu Toma, CEO al companiei CryptoDATA.
De asemenea, cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, a venit la eveniment special pentru lansarea Momentum și a urcat pe scena DCR în calitate de invitat principal.
Celelalte proiecte prezentate în cadrul evenimentului Decentralized Connectivity Redefined:
XIDEN Blockchain – o rețea care combină sistemul Internet of Things cu tehnologia blockchain pentru a dezvolta un protocol care va permite dispozitivelor smart să îndeplinească sarcini în mod automat și autonom. Platforma rețelei va putea facilita integrarea tuturor dispozitivelor
inteligente în sistemul blockchain cu scopul de a asigura utilizarea optimă și eficientă a tuturor resurselor disponibile.
Ethernytree – un proiect axat pe repopularea domeniilor forestiere în colaborare cu autorități locale, cu posibilitatea de extindere la nivel global, care utilizează aplicabilitatea extinsă a tehnologiei blockchain pentru a crea un răspuns la reducerea suprafeței pădurilor din România, diminuarea amprentei de carbon rezultată din utilizarea energiei electrice necesară utilizării funcționării sistemelor tehnologice și, implicit, a schimbărilor climatice care au loc în întreaga lume.
Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe https://cryptodata.com/DCR202