Consilierii economici din misiunile diplomatice ale României în străinătate în dialog cu reprezentanții comunității de afaceri, la Palatul CCIB

0
1588

„Suntem onorați să găzduim aceste reuniuni sectoriale în sediul istoric al Camerei bucureștene, în condițiile în care o axă prioritară a activității noastre vizează sprijinirea internaționalizării afacerilor companiilor românești, îndeosebi a IMM-urilor, prin acordarea de consultanță și asistență personalizate, atât prin specialiștii noștri, cât și pe piețele de destinație, prin reprezentanțele noastre de la Beijing și Tanger”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), astăzi, în deschiderea celei de a treia serii de întâlniri B2B ale consilierilor economici din rețeaua externă a României cu reprezentanți ai comunității de afaceri românești.

Evenimentul a făcut parte din programul Forumului „Săptămâna diplomației comerciale – Reuniunea Consilierilor Economici”, ce se desfășoară la București, în perioada 10-14 iulie 2017, în organizarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) . De menționat că și prima serie de întâlniri bilaterale, marți, 11 iulie a.c., a fost organizată tot la Palatul CCIB.

Sesiunile oficiale ale celor două paneluri au fost onorate de prezența secretarului de stat in MMACA, Sterică Fudulea, copreședinte din partea publică al Consiliului de Export (CE), care a vorbit despre programele ministerului de resort menite să susțină antreprenorii români care intenționează să pătrundă pe noi piețe, și a președintelui executiv al Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu, copreședintele părții private în CE.

Astăzi, oameni de afaceri care activează în domeniile: design vestimentar; organizare evenimente, confecţii şi accesorii de lux; textile prelucrate; îmbrăcăminte, confecţii şi tricotaje; încălţăminte şi marochinărie; produse cosmetice şi naturiste; producţie cinematografică; servicii informatice, aplicaţii, inclusiv jocuri electronice; bijuterii; protecţia şi securitatea muncii au avut ocazia să obțină de la consilierii economici din rețeaua externă a României informații valoroase. Astfel, principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirilor B2B au vizat: oportunități de intrare a companiilor autohtone pe piețele țărilor de reședință, tendințe internaționale în aceste domenii, exemple de bune practici, posibilități concrete de investiții oferite de țările în care țara noastră are reprezentare economică, zone în care pot fi derulate investiții și parteneriate comerciale, cadrul juridic și fiscal, caracteristici economice și politice ale fiecărui stat de reședință.

De aceeași oportunitate au beneficiat marți oamenii de afaceri din: industria construcţiilor de maşini; autovehicule şi accesorii, subansamble auto; nave şi componente; aeronave; industria de securitate şi apărare; industria electronica; echipamente şi aparate electrice, electrotehnice şi energetice; IT&C; metalurgie şi siderurgie; industria petrolului și foraj.

Potrivit secretarului de stat Stelică Fudulea, pornind de la concluziile Forumului, ministerul de resort va adopta un set de măsuri care să crească nivelul de eficiență al consilierilor economici din rețeaua externă în activitatea de prospectare a piețelor investiționale și comerciale din țările de reședință, cât și în cea de consiliere a investitorilor străini în România.

„Cu fiecare eveniment organizat în sediul istoric ne apropiem de țelul  nostru de a conferi camerei statutul firesc de Casă a Oamenilor de Afaceri din București și nu numai!” a concluzionat în finalul evenimentului Profesorul Dimitriu, președintele CCIB.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here