Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat astăzi, 2 noiembrie, cea de-a 26-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România„, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.
La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean, acordându-se, de asemenea, o serie de Premii pentru Execenţă în Afaceri și premii speciale.
Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut, valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante fiind de aproximativ 12 miliarde de lei cifra de afaceri, 2 miliarde de lei profit brut și peste 36.000 de salariați reprezentanți ai firmelor prezente.
În deschiderea evenimentului au fost susținute mesaje pentru mediul de afaceri de către Florin Jianu, Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Cosmin Marinescu, consilier prezidențial ce a transmis mesajul E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, Eugen-Orlando Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice, Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene, Victor Negrescu, Ministrul Afacerilor Europene, Ludovic Orban, președinte PNL și Marian Neacsu, Secretar General PSD și Norica Nicolai, Europarlamentar.
În cadrul cuvantului de deschidere al evenimentului, Florin Jianu, președinte al CNIPMMR a precizat “Anul 2019 trebuie să reprezinte un an de prioritizare a măsurilor de debirocratizare, simplificare administrativă, asigurare a forței de muncă necesara pe piața muncii, creșterea gradului de absorbție a fondurilor UE, formare profesională și sustinere a antreprenoriatului. Internaționalizarea și digitalizarea rămân două teme importante. Pentru președinția din 2019 la nivelul Consiliului, CNIPMMR va organiza sub patronajul Președintelui României, pe 10-11 aprilie 2019, o conferință europeană pe tema antreprenoriatului, la care vor participa grupul 1 din cadrul CESE și membrii UEAPME. Vrem să propunem un decalog pentru antreprenoriat la nivelul UE. În plus, în data de 12 noiembrie 2018 vom desemna împreună cu Asociația Municipiilor din România, prima Capitală a Antreprenoriatului,12 municipii aplicând pentru obținerea acestui titlu. În anul centenarului trebuie sa ne unim toți într-un proiect comun: România antreprenoriala.”
Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, ce a transmis mesajului E.S. Klauss Iohannis, a menționat: „Contextul în care România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene se anunță unul complex, marcat de provocări multiple. Avem în vedere promovarea unei agende europene pentru antreprenoriat, abordare care îmi doresc să fie deopotrivă realistă și ambițioasă.
Este deosebit de important ca decidenții politici europeni să audă vocea mediului de afaceri pe subiecte de interes comun, precum stimularea inițiativei private, a creșterii productivității și competitivității în economiile noastre.
În încheiere, felicit Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru activitatea sa la nivel național, dar și european, în slujba dezvoltării antreprenoriatului. Programele de educație antreprenorială pe care le promovați reprezintă ingredientul indispensabil pentru dezvoltarea unui mediu privat competitiv.”
Partenerii și sponsorii evenimentului au fost: CECCAR, BCR, FAN Courier, Sodexo, Banca Transilvania, FNGCIMM, CEC Bank, Alpha Bank, Coral Impex, BIF Trans Marisel, Cameron, Heraeus, INIMM, JT Grup, New Design Composite, Romfracht, Ti Suerom Auto SRL, F-PRO, Royal Expert Design, Valtryp, Auto Schunn, Centrul de Celuloză și Hartie.
Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări S.A.
Partenerii media au fost: Bursa, Centrul de presă, Cursdeguvernare.ro, Financial market, Jurnalul de afaceri, Agerpres, Market watch, Risco, Start-up cafe, Top business.