Cum depozitezi haina de blană naturală

0
1798

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/portrait-woman-people-fashion-3220832/

Toate femeile care vor să se simtă confortabil atunci când temperaturile de afară sunt scăzute trebuie neapărat să aibă cel puțin un palton de blană, pe care să îl îmbrace cu mândrie și cu ajutorul căruia să își contureze ținute deosebite. O astfel de haină trebuie întreținută, însă cu multă atenție, pentru că durata ei de viață să fie cât mai mare. De aceea, reprezentantele sexului frumos pot găsi în următoarele rânduri câteva sfaturi practice și simple, pe care e bine să le ia în considerare!

Blănurile trebuie depozitate pe umeraș, în dulap

Unul dintre primele lucruri, la care femeile trebuie să fie atente este acela de a-și pune hainele de blană întotdeauna pe umeraș, în dulap, într-un loc în care piesele vestimentare să aibă suficient spațiu la dispoziție. Atât blănurile naturale, cât și cele artificiale au nevoie de loc pentru a ,,respira” – puse în spații îngrămădite, ele își pot pierde din valoare foarte repede.

Umiditatea trebuie evitată

Printre detaliile de care e bine că reprezentantele sexului frumos să țină cont se numără și faptul că toate tipurile de haine de blană naturală trebuie ferite de umezeală dar și de temperaturi foarte mari atunci când sunt depozitate. De ce? Umiditatea poate face blănurile să putrezească, iar căldura usucă uleiurile naturale, care, de regulă există la baza firelor de par natural, transformând piesele vestimentare într-unele rigide.

Hainele de blană nu trebuie să stea la soare

Razele soarelui nu fac decât să deterioreze sau să decoloreze firele de par. De exemplu, dacă femeile tocmai au purtat blănurile afară, iar acestea s-au umezit din cauza ninsorii ori a ploii, atunci când ajung acasă este bine să le atârne într-un spațiu deschis, fară să le scuture. Blănurile naturale trebuie lăsate să se usuce natural, fară a fi puse la soare.

Citește și: Cum recunoști o haină din blană autentică?

Curățarea blănurilor nu trebuie făcută decât în centrele specializate

Întrucât sunt foarte delicate, blănurile trebuie duse la curățătorii speciale atunci când trebuie spălate. Cei care lucrează în domeniu vor ști cum să lucreze, astfel încât să protejeze firele de par și să le ofere femeilor haine de blană extrem de curate și bine protejate.

Blănurile nu depozitate în pungi de plastic

Există haine care, atunci când sunt depozitate, pot fi puse în folii de plastic de protecție, însă nu este și cazul blănurilor. De ce? Firele au nevoie să fie lăsate să respire. Mai mult, ele trebuie să fie aerisite extrem de bine, pentru a se păstra într-o formă cât mai bună.

La ce temperatura trebuie depozitate blănurile?

Din punct de vedere al temperaturii la care hainele de blană trebuie depozitate, cea mai potrivită este temperatura de 22 grade Celsius. Mai mult, reprezentantele sexului frumos trebuie să se asigure că în spațiul respectiv nu este o umiditate mai mare de 50%, iar spațiile de depozitare trebuie să fie întunecoase.

Având grijă de blănurile pe care le au, femeile se pot bucura de ele chiar și până la 5 – 10 ani!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here