Cum sa creezi cel mai bun meniu de bar

0
1986

Crearea unui meniu de mancare pentru un bar a devenit o adevarata provocare in ultimii ani,deoarece clientii nu se mai asteapta sa primeasca doar bautura favorita si un cosulet de cartofi prajiti sau snakuri ci doresc sa aiba parte de experiante unice.

Pentru a veni in intampinarea asteptarilor clientilor este bine cand realizam meniul de mancare sa combinam produse traditionale de bar cu produse si retete inovative care sa surpinda.

In afara preparatelor clasice listate pe meniurile de bar: cartori prajiti, inele ceapa, batoane de legume, nachos, quesadilla, aripioare picante sau burger cu carne de vita puteti miza intotdeauna pe  unul sau doua preparate locale care pot fi platouri traditionale de exemplu.

In plus fata de preparatele clasice, trebuie sa veniti cu retete proprii, inovative de tipul, burger vegetarian, burger cu tofu, platou carnaciori bere, platou steak si multe altele dublate de o prezentare la masa in tendintele actuale.

 

Alegerea corecta a veselei este deci de asemenea foarte importanta, fie ca vorbim despre platouri de burger din lemn, bambus sau ardezie, platouri din portelan sau ceramice, acestea trebuiesc combinate in servire cu vase de prezentare moderne de tipul galatuselor galvanzizate sau cosuletelor pentru cartofi prajiti, ramekinelor de sos din inox, ceramica, melamina , portelan sau ceremice.

 

Vesela trebuie aleasa impreuna cu Seful Bucatar deoarece acesta este primul care stie cat spatiu are nevoie in farfurie si ce coloristica este complementara cu tipul de manacre servit.

 

Aspectul final al preparatului prezentat la masa trebuie sa fie cat mai modern si inovativ si sa creeze o experianta momorabila in asa fel incat clientul sa se intoarca.

Un alt aspect foarte important de luat in calcul este imbinarea meniului de mancare cu meniul de bauturi in asa fel incat sa fie complementare.

 

Astfel, berea nu va lipsi cu siguranta din meniu si poate fi o alegere foarte buna alaturi de carnea rosie si preparatele cu multi carbohidrati. Daca doriti sa aveti un consum mai ridicat de bere incercati sa o combinati in servire cu preparate mai picante, mancare mexicana, burgeri sau fripturi.

Cocktailuri, mai ales cele pe baza de ghimbir merg foarte bine cu preparatele de tip sushi  iar de exemplu o Margarita este ideala alaturi de quesadilla sau nachos.

 

Meniul de mancare ideal al unui bar trebuie sa se asocieze perfect cu vinurile listate. Ca regula generala, putem asocia vinurile albe cu platourile de branzeturi sau preparatele usoare pe baza de pui sau peste iar vinurile rosii sunt perfecte in asocierea cu paste cu sos rosu, burger, steak si orice carne rosie in general.

 

Prezentarea bauturilor trebuie facuta in pahare de calitate, cu forme si culori in ton cu designul localului in asa fel incat sa incante privirea clientului inca inainte de servire.

 

Alegerea paharelor potrivite trebuie sa se faca impreuna cu barmanul profesionist inainte de finalizarea maniului final de manacare si bautura.

Stabilirea preturilor pentru meniul de mancare si bautura reprezinta pentru unii propietari de locatii o incercare insa sunt cateva regui generale care ar trebui luate in seama.

Produsele clasice de bar cum ar fi cartofii prajiti, inelele de ceapa sau aripioarele picante, burgeri, friptrui pot fi preparate relative rapid si nu implica eforturi foarte mari din partea bucatariei de aceea profitabilitatea acestora va fi mai mare in comparatie cu unele preparate mai elaborate care necesita mai multa munca din partea bucatariei si pentru care deci costurile de preparare vor fi mai mari si marja procentuala mai mica.

Pe langa costul de achizitie este important de avut in vedere si costurile de productie pentru a  putea crea un meniu echilibrat cu preturi corecte.

 

Un alt aspect de luat in seama in realizarea preturilor este de a tine cont de cerintele clientilor traditionali. Produsele vedeta cu sunt berea casei sau burgerul casei de exemplu pot beneficia de o marja mai mare de profit iar unele preparate, mai elaborate si care au o nisa aparte de client pot avea o marja mai mica.

 

Indiferent  ca detineti un bar in mijlocul orasului sau un pub oarecare, un meniu echilibrat cu preparate gustoase si preturi corecte este essential.

 

Nu uitati de asemenea, ca prezentarea preparatelor culinare si a bauturilor este importanta si alegerea din timp a veselei si a paharelor potrivite vor face diferenta intre dumneavoastra si alte locatii.

Doresti sa ai un restaurant/bar cu adevarat modern? Rosehome iti pune la dispozitie o gama variata de vesela, tacamuri, pahare si alte produse de servire a mesei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here