Cum se adaptează si evoluează orașele?

0
850

o corespondența iOPartners de la Forumul Economic Mondial de la Davos

Conferința „Cum se adaptează si evoluează orașele” a adus in discuție teme cunoscute in piața imobiliara, Sustenabilitatea fiind considerata a fi pilonul principal pe care se vor construi clădirile viitorului. După ce in ultimii 30 de ani sectorul Real-Estate a trecut prin patru mari etape evolutive, etape ce au contribuit la schimbarea si respectiv evoluția industriei, astăzi trebuie sa ne concentram pe dezvoltarea de structuri eficiente din punct de vedere energetic, prietenoase cu mediul și care sa se alinieze la necesitățile si nevoile consumatorului.

Etapa de Sustenabilitate (2010-prezent) aduce in prim plan o cerere pentru clădiri durabile cat și implementarea a mai multor seturi de politici guvernamentale care vin sa susțină aceasta transformare. Daca ne raportam la piața imobiliara americana, in ultimii 15 ani numărul clădirilor sustenabile a înregistrat o crestere de peste 800%. Un alt factor care va contribui la evoluția sectorului imobiliar este tehnologia IoT (vezi proiectul The Line din Arabia Saudita). Integrarea acesteia in cotidianul urban va permite orașelor sa-si îmbunătățească nu doar infrastructura si eficienta energetica cat si calitatea vieții pentru rezidenți”, transmite corespondentul iO Partners de la Davos, Nine Internațional, partener pe servicii de sustenabilitate.

In urma unei analize exhaustive, iO Partners împreuna cu Nine Internațional a individualizat pilonii centrali pe care se bazează sustenabilitatea imobiliară, aceasta constituind viitorul și pentru dezvoltările real-estate din Romania:

  • Eficiența Energetică și Managementul Consumului
  • Managementul Deșeurilor
  • Managementul Datelor si Analizele Avansate
  • Building Automation System (BAS)
  • Energy Management Systems (EMS)
  • Building Intelligent Communication Systems

 

“Pentru piața imobiliara din Romania, în 2024 și anii care urmează, atractivitatea dezvoltărilor imobiliare nu va mai fi legată exclusiv de localizarea acestora in raport cu rețeaua urbană de transport, ci va fi determinata de factori precum sustenabilitatea, diversitatea facilităților aflate in proximitate (magazine, centre fitness, restaurante, etc) sau apropierea de zone verzi.

Efortul trebuie sa fie unul comun, atât al mediului de business, cât si al autorităților publice, care trebuie sa coordoneze programe de dezvoltare pentru arealuri cuprinzătoare, să creeze spații verzi, parcuri, să aducă și să intensifice transportul sustenabil și cel ecologic (piste de biciclete dedicate), astfel încât sa sporească interesul populației pentru anumite zone, permițând astfel dezvoltatorilor integrarea unor proiecte imobiliare importante” a spus Vlad Stanislav, Managing Director al iO Partners Romania.

 

 

 

 

Despre iO Partners:

 

iO Partners (IOP) este o companie de servicii imobiliare cu sediul la Viena, care oferă o gamă completă de servicii în Republica Cehă, Ungaria, România și Slovacia, incluzând servicii de agenție, leasing, piețe de capital, evaluare, servicii de proiect și dezvoltare și consultanță. Cu o prezență impunătoare în sectoarele industrial și de birouri și cu cea mai importantă echipă de evaluare din regiune, compania are birouri în Viena, Budapesta, București, Praga și Bratislava, cu planuri ambitioase de a continua să se extindă, susținută de o echipă remarcabilă și de parteneriatul său preferat cu JLL. Pentru mai multe informații, vizitați iopartners.com.

 

Contact:

Alexandra Ionita

PR & Marketing Consultant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here