Cum te ajuta dezinfectantii si igienizantii sa-ti cureti casa?

0
1670

Unul dintre ritualurile de pregatire in prag de sarbatori sau primavara, pe langa gatitul preparatelor traditionale, este aranjarea casei. Acest tip de curatenie generala sau curatenie de sarbatori se deosebeste fata de cea lunara sau saptamanala prin complexitatea ei. Inainte de sarbatori, printre altele, se spala perdelele sau jaluzelele si se curata geamurile, dar si covoarele. Tocmai de aceea, unul dintre aspectele care conteaza enorm in ceea ce priveste curatenia este tipul de produse pe care le folosesti.

Folosirea dezinfectantului sau igienizantului?

In acest an, din cauza pandemiei cu Coronavirus, trebuie sa acorzi si mai multa atentie dezinfectantilor si igienizantilor pe care ii folosesti.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca igienizarea si dezinfectarea nu sunt acelasi lucru. Igienizarea inseamna curatarea unei suprafete, a unui obiect sau a unui material cu o solutie creata special pentru eliminarea contaminantilor. Pe de alta parte, dezinfectarea inseamna uciderea agentilor patogeni. Recomandarile specialistilor este sa faci si una si alta in mod normal, constant, nu numai in vremuri de pandemie.

  1. Igienizezi suprafetele cu produse special destinate zonei respective. Spre exemplu, in bucatarie poti folosi un degresant pentru a curata blatul de lucru, dulapurile, dar si electrocasnicele precum frigiderul, cuptorul sau cuptorul cu microunde.
  2. Dupa igienizare, este recomandata dezinfectarea suprafetelor si a materialelor. Astfel, in baie sunt recomandate produsele pe baza de clor, precum dezinfectantul Domestos Extended Power. Pe langa eliminarea bacteriilor, acesta contribuie eficient in inlaturarea mucegaiului.

Tipuri de dezinfectanti si igienizanti

Pe piata exista o multime de tipuri de dezinfectanti si igienizanti, astfel ca este de inteles de ce poate fi dificila alegerea celui potrivit. Iata care sunt, in mare, criteriile ce diferentiaza un produs de altul.

  • Compatibilitatea cu materialul pe care va fi folosit dezinfectantul sau igienizantul. Spre exemplu, in gama de dezinfectanti de la Cleanexpert vei gasi produse adaptate obiectelor sau suprafetelor vizate.
  • Cat de usor este de utilizat. De regula, pentru uzul casnic se cauta produsul deja diluat, sub forma de spray sau servetele. Cu toate acestea, o lotiune concentrata poate fi folosita in mai multe situatii: mai concentrata pentru vasul de toaleta, cada si chiuveta sau putin mai diluata pentru pardoseli sau electrocasnice.
  • Perioada pe care ofera protectie impotriva bacteriilor. Chiar daca in teorie o suprafata este sterila pana cand este atinsa de ceva ce vine din exterior, produsele de curatenie profesionale ofera o protectie mai indelungata.

Sfaturi generale de curatenie cu dezinfectanti

In principal, exista cateva reguli nescrise in ceea ce priveste o curatenie generala ca la carte, ce eficientizeaza la maximum efectul dezinfectantilor si a igienizantilor.

  • Apeleaza la produse special create pentru baie, bucatarie, electrocasnice, lemn sau geamuri. Acestea sunt concepute in asa fel incat sa te ajute sa cureti eficient zonele respective.
  • Foloseste pentru fiecare incapere bureti, carpe si perii diferite. Spre exemplu, nu folosi sa cureti aragazul aceeasi perie pe care ai folosit-o sa igienizezi baia. Chiar daca solutiile folosite sunt dezinfectanti, poti considera aceasta masura ca fiind una suplimentara in dezinfectarea casei tale.
  • Lasa solutiile sa actioneze un timp pe suprafete. In acest fel, solutia are timp sa omoare bacteriile si sa inmoaie petele, reducand astfel efortul depus pentru curatarea unei zone.

Un lucru este cert: cu ajutorul produselor de curatenie potrivite, pe langa faptul ca vei avea de primavara asta o casa curata si dezinfectata, vei injumatati timpul si efortul depus pentru aceasta activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here