Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitect-creion-planuri-plan-de-arhitectura-1109541/
Vrei să-ți renovezi interiorul, să-ți extinzi sau să-ți construiești casa? Cu excepția cazului în care ce vrei să faci se limitează la o simplă reîmprospătare a interiorului tău, un birou de arhitectură poate fi un aliat ferm în succesul proiectului tău.
Indiferent de lucrările care trebuie făcute, arhitectul te va ajuta să profiți la maximum de el după ce te asiguri că este fezabil. El va proiecta împreună cu tine un proiect personalizat și te va însoți în fiecare etapă a realizării sale până la livrarea acestuia.
Dacă dorești să afli mai multe despre rolul arhitectului și beneficiile pe care ți le poate aduce, citește mai departe!
Definiție: ce este un arhitect?
Un arhitect este un profesionist calificat ale cărui competențe sunt recunoscute prin lege, care însoțește un client în proiectul său de construcție, extindere sau renovare a unei clădiri (casă, clădire, spații comerciale). Atunci când i se încredințează un proiect, arhitectul se va strădui să răspundă solicitărilor clientului său, asigurându-se totodată că interesul colectiv este respectat.
Concret, un birou de arhitectură intervine la toate nivelurile unui proiect arhitectural:
– alegerea terenului și studiul de fezabilitate al proiectului;
– proiectare (desenarea planurilor);
– selectarea furnizorilor de servicii;
– proceduri administrative și tehnice;
– (eventual, dacă diploma lui o permite) monitorizarea construcției, ca manager de proiect.
De ce să apelezi la un arhitect?
Angajarea unui arhitect poate contribui foarte mult la succesul proiectului tău. Într-adevăr, arhitectul te va însoți în fiecare etapă a proiectului tău datorită abilităților sale tehnice, a sensibilității sale estetice, precum și a stăpânirii sale a aspectelor juridice. Apelarea la un arhitect îți poate aduce multe avantaje:
- Proiectează un proiect personalizat și îți permite să-l vizualizezi: alegerea unui birou de arhitectură pentru proiectul tău este garanția obținerii unui proiect care seamănă cu tine și reprezentarea ta grafică (schițe și planuri), luând în considerare nevoile, gusturile și bugetul.
- Asigurați fezabilitatea proiectului tău: arhitectul se va asigura că proiectul tău este fezabil, ținând cont de constrângerile tehnice și legale și de bugetul stabilit.
- Te ajută cu alegeri tehnice și estetice: un arhitect îți poate oferi sfaturi valoroase, în domenii la fel de variate precum stilul arhitectural al casei, alegerea materialelor (și combinația acestora), dispunerea camerelor, echipamentele etc.
- Economisești timp: când este angajat ca manager de proiect, arhitectul coordonează toate meseriile, asigură buna desfășurare a lucrării (și identifică orice defecte) și asigură termenele de finalizare. În plus, arhitectul te poate ajuta în procedurile administrative legate de proiect: autorizație de construire, declarație prealabilă de muncă, autorizație de demolare.
- Economisești bani: dacă apelarea la un arhitect generează costuri suplimentare, acestea pot fi amortizate rapid. Într-adevăr, arhitectul va căuta să proiecteze o clădire care să respecte mediul și eficiența energetică. La fel, el va putea negocia prețul furnizorilor de servicii și materialele utilizate.